Maia Sandu și Joe Biden, solii războiului. Va fi și România atrasă în acest conflict infernal?

Postat de pe 24 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Cel mai îngrijorător subiect care îi înspăimântă cu adevărat pe români este reprezentat tocmai de tensiunile ce se întețesc în Transnistria. În mintea tuturor românilor stă zi de zi teama că din clipă în clipă s-ar putea schimba decisiv soarta războiului, România fiind automat atrasă în acest haos infernal. În emisiunea „Dincolo de propagandă” de astăzi, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, analistul Petru Romoșan a făcut lumină în această problemă deosebit de gravă, evidențiind ce este adevăr și ce este propagandă în declarațiile publice făcute de conducători.

Similar cu opiniile altor analiști, și Petru Romoșan consideră că discursul lui Joe Biden nu s-a remarcat prin nimic special. În schimb, este problematic faptul că, după ce Joe Biden a lăudat-o pe Maia Sandu, este posibil ca liderul din Republica Moldova să-și pună țărișoara la dispoziția armatei NATO și la dispoziția armatei române, ceea ce ne-ar aduce în conflict direct cu Rusia. Aceasta este o perspectivă cu adevărat alarmantă, pentru că politicienii noștri nu ar fi în stare să gestioneze o asemenea situație de criză.

„În momentul acesta, singurul loc în care NATO și SUA ar putea să câștige este Transnistria, care este foarte greu de apărat de ruși, pentru că este o fâșie de-a lungul Nistrului unde nu ajung cu ușurință”, a punctat Petru Romoșan, adăugând că se apropie etapa în care va fi implicată România în război prin tensiunile create în Republica Moldova și Transnistria.

„Mie mi-e teamă că România va fi împinsă în război. Noi vom fi folosiți drept carne de tun, cel mai probabil”, a afirmat Petru Romoșan, explicând că tot mai multe publicații, printre care și New York Times și Washington Post, recunosc înfrângerea Ucrainei. Cert este că SUA nu își permite să piardă în acest conflict și de aceea va născoci tot felul de găselnițe pentru a-l prelungi.

La Cobasna, în Transnistria, se află cel mai mare depozit de armament din Europa de Est și acesta aparține rușilor. Există o teorie conform căreia Biden face presiuni asupra Maiei Sandu tocmai pentru ca aceasta să-i lase pe ucraineni să intre în Transnistria pentru a pune mâna pe armamentul convențional de la Cobasna și că din cauza acestei presiuni se pune problema unei invazii rusești în Transnistria. Petru Romoșan, însă, consideră că invadatorii vor fi de fapt ucrainenii.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background