Lobbyista americană numită într-o funcție înaltă în cadrul UE

Postat de pe 13 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Iosefina Pascal a anunțat în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM că Fiona Scott Morton a fost astăzi numită economist-șef la Direcția Generală de Concurență a Comisiei Europene.

Fiona Scott Morton este la bază economistă, dar este și cetățeană americană. Câțiva dintre liderii europeni și-au pus reale semne de întrebare cu privire la obținerea unei funcții în UE de către un cetățean american și chiar s-au revoltat împotriva acestei decizii. Este cu adevărat problematic faptul că Fiona Scott Morton, în calitatea sa de economist-șef la Direcția Generală de Concurență a Comisiei Europene, trebuie să monitorizeze activitatea companiilor Big Tech din UE, companii care se află în conflict deschis cu Comisia Europeană, după cum a relatat Iosefina Pascal.

Multinaționalele din industria Big Tech se află în conflict juridic cu Comisia Europeană, fiind anchetate pentru concurență neloială, pentru externalizarea datelor cetățenilor europeni către alte state din afara UE, inclusiv către SUA. La fel de grav este faptul că Fiona Scott Morton a oferit consultanță acestor multinaționale care sunt anchetate acum de CE, deci este limpede că există un major conflict de interese. Înainte cu 2 zile ca Morton să fie numită în funcție, s-a semnat la nivelul CE cu autoritățile competente din SUA un parteneriat prin care se fac transferuri de date de la nivelul companiilor europene la nivelul Guvernului SUA.

La nivelul UE există reacții din partea europarlamentarilor și a comisarilor, care își pun întrebări cu privire la cât de legală este această procedură de numire în funcție a unui cetățean american și fost consultant al companiilor pe care urmează să le monitorizeze. Se sporește prin astfel de decizii dependența țărilor membre UE față de SUA.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background