Intelectualii sorosiști, foști informatori, atacă BOR și-l șantajează pe Patriarhul Daniel!

Postat de pe 13 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu a deconspirat intelectualii sorosiști, punând accent pe Teodor Baconski și Gabriel Liiceanu și prezentând abordările lor asupra BOR.

Teodor Baconski confirmă în editorialul său că el era cel mai tânăr membru al unui Grup de Reflecție pentru Înnoirea BOR pus la cale în decembrie 1989 și pus în practică în ianuarie 1990. Grupul era condus de către Ilie Ciobotea, actualul Patriarh Daniel, și constituit și susținut de Andrei Pleșu, acesta ocupând la momentul respectiv funcția de Ministru al Culturii. În același timp, același Andrei Pleșu, exponent al lui George Soros, făcea parte, alături de Silviu Brucan, din Grupul de Dialog Social. Aceste două instituții guvernate de aceiași interpuși sunt structurile sorosiste care au dominat societatea românească de atunci și până acum.

Jurnalistul Ion Spânu a explicat conținutul unui document ce datează din 23 decembrie 1989 și care prezintă cum un anume Oprescu a distrus dosarele mai multor cetățeni, printre care se regăsește și dosarul lui Ilie Ciobotea, adică al Patriarhului Daniel.

La doar 2 săptămâni distanță, aflăm din memoriile lui Bartolomeu Anania următoarele:

În seara zilei de 8 ianuarie i-am avut la mine pe Doru Baconsky, Daniel Ciobotea [patriarhul de azi, n.m.], Iustin Marchiş şi preotul Crâşmaru, cărora le-am împărtăşit gândul şi cu care am discutat pe marginea lui. Ideea a prins şi ne-am hotărât să i-o împărtăşim şi lui Andrei Pleşu (cu care eu am vorbit, pe loc, la telefon). Alături de Doru, Daniel mi-a plăcut cel mai mult.”

Se arată în acest fragment cum se punea la cale înlăturarea Patriarhului Teoctist și înlocuirea sa cu actualul Patriarh Daniel. Acești intelectuali ai societății românești sunt lăsați să facă fel de fel de propuneri bizare în legătură cu Biserica Ortodoxă Română și chiar sunt sprijiniți de către personalități precum Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, deși mare parte din membrii Sfântului Sinod se opun unor astfel de propuneri. Explicația plauzibilă pe care o insinuează jurnalistul Ion Spânu este că acești intelectuali își permit aceste excese tocmai pentru că ar avea acces la dosarul de securitate al lui Ilie Ciobotea, adică al Patriarhului Daniel, putând oricând să-l șantajeze.

„Biserica Ortodoxă Română se confruntă cu un mare pericol constituit din dictatura informală a acestor intelectuali sorosisti care pun stăpânire asupra capitalului simbolic al Bisericii Ortodoxe Române care este oferit de comunicarea publică a BOR” a sintetizat Cozmin Gușă. Acest grup de intelectuali români erau pregătiți să domine totul, însă planurile le-au fost dejucate de jurnaliștii ageri, cum este și Ion Spânu, care au demascat legăturile lor primejdioase.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background