Liderii NATO iau în calcul faptul că adevăratul război în Ucraina poate începe în Decembrie

Postat de pe 28 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, analistul Petru Romoșan a prezentat situația la zi și soarta războiului ucrainean, inclusiv prin prisma întâlnirii NATO la nivel înalt ce începe azi la București.

Războiul a intrat într-un soi de acalmie aparentă, după cum a relatat Cozmin Gușă, însă, în același timp, apar tot felul de surprize. „Ne-am trezit azi dimineață cu declarația autorităților rusești că ar fi trebuit ieri sau alaltăieri să fie detonat South Stream, conducta de gaz care furnizează gaz Turciei, dar și altor state”, anunță Cozmin Gușă în preambulul dezbaterii.

Analistul Petru Romoșan a venit cu informații la zi despre situația războiului din Ucraina și a analizat cu argumente pertinente și bine documentate ce se preconizează a se întâmpla în perioada imediat următoare. „Deocamdată se așteaptă venirea înghețului total ca să se poată mișca trupele care sunt deja plasate pe teren, dar nu pot mișca tehnica grea. De aceea se pregătesc și ai noștri pentru Republica Moldova, pentru Transnistria și, foarte probabil, și pentru regiunea Odessa. De aceea se pregătesc încă și mai abitir polonezii pentru vestul Ucrainei. Va fi până la urmă o confruntare de mult mai mari proporții”, a declarat Petru Romoșan în cadrul emisiunii difuzate la Radio Gold FM.

Mai mulți analiști și jurnaliști consacrați din întreaga lume au avansat teorii conform cărora războiul pornit în luna februarie a acestui an depășește de fapt Ucraina și este despre interesele hegemonului american. Victimele colaterale vor fi chiar aliații din NATO, iar o țară care deja are de suferit din cauza acestui joc de șah imens este chiar Germania. Acolo s-a început un proces de dezindustrializare catastrofal pentru statul german. Deși pare că ținta principală a americanilor este Rusia, de fapt principalul oponent este chiar China și deja se poate observa începutul unei confruntări între SUA și China, momentan la nivel mediatic.

Summit-ul NATO de la București

Întrebat dacă reuniunea miniștrilor de externe de la București din perioada aceasta va stabili noi concluzii sau planuri cu privire la soarta războiului din Ucraina și cu privire la unirea Moldovei cu România, Petru Romoșan a oferit următorul răspuns: „Pentru România e foarte onorant că vin aici, pentru că e un moment cheie. Mai e o lună până începe adevăratul război din Ucraina, care va fi un război în adevăratul sens al cuvântului, nu va mai fi `operațiune militară specială`”.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background