La 31 Mai va fi votat și instalat Guvernul Ciolacu. Iohannis nu mai are forța să impună altceva

Postat de pe 3 mai 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat ofensiva politică a lui Marcel Ciolacu, ce propune inclusiv reducerea salariilor, dar și a numărului de angajați ai statului, dar și posibilitatea comasării alegerilor din 2024.

Marcel Ciolacu s-a pus serios pe treabă și a fost primul care a pus pe masă, la Congresul UDMR, ipoteza reducerii aparatului de stat. Ieri a anunțat că se vor înjumătăți salariații demnitarilor și dă o serie de verdicte pe teme cum este și comasarea alegerilor din 2024.

La cum se petrec lucrurile în politica internă în ultima perioadă, pare că se pregătește instalarea lui Marcel Ciolacu ca premier al României, abandonându-se astfel orice altă posibilitate și orice amânare a rotativei guvernamentale. Marea problemă a PSD-ului este, în schimb, incapacitatea de a comunica eficient.

La PNL, în schimb, s-a încercat crearea unui pol de putere în interiorul partidului, comunicatorul principal urmând să fie Rareș Bogdan. S-a urmărit posibilitatea de a se desprinde de PSD pentru ca anul viitor, la alegeri, să opteze pentru o candidatură independentă, unde să atragă PMP, Forța Dreptei, USR într-o nouă alianță D.A. Cu toate acestea, planul a eșuat lamentabil post-dosarul Otopeni. În consecință, echipa Ciucă, sprijinită de Ciolacu și de PSD, își va impune oamenii în noul guvern.

Din estimările de până acum, se preconizează că PNL va obține la alegerile locale aproximativ 2,5 milioane de voturi, iar la alegerile parlamentare 1,5 milioane de voturi. Din acest motiv, această grupare ex-pedelistă, în frunte cu Rareș Bogdan, care voia să preia puterea în partid, nu va mai avea succes. Ei militau pentru comasarea alegerilor, sperând că în felul acesta nu vor mai fi dependenți de o alianță cu PSD. Comasarea alegerilor nu pare o variantă viabilă

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background