Golden Hour cu Jessie: Paradoxul secolului: deși există confort, oamenii suferă de boli psihice

Postat de pe 3 mai 2023

Cristian Terran și Clarissa Damian explică paradoxul secolului la Golden Hour cu Jessie: deși oamenii trăiesc în liniște și confort și au tot ce le trebuie, se înregistrează cele mai multe cazuri de afecțiuni psihice

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Golden Hour cu Jessie”, de la Radio Gold FM, moderatoarea Jessie Baneș a analizat, împreună cu Clarissa Damian și Cristian Terran, noile tendințe din lumea globaliștilor și a progresiștilor, de la introducerea monedei digitale, la scăderea natalității și până la bolile psihice cauzate de pierderea scopului în viață din cauză că oamenii sunt încetul cu încetul înlocuiți de inteligența artificială.

Marea problemă a introducerii monedelor digitale este tocmai faptul că prin implementarea unui nou sistem monetar și bancar, oamenii vor fi pur și simplu forțați să le folosească, fără a avea libertatea de a alege dacă vor să rămână la metoda clasică de plată sau nu. În plus față de încălcarea flagrantă a drepturilor și libertăților cetățenești, vorbim aici și de un mecanism de control al populației. La noi în țară, se dorește majorarea taxelor pentru micile întreprinderi, în timp ce unele companii străine mari sunt scutite de plata taxelor. Se impun cu forța tot felul de măsuri aberante și nu se mai ține cont absolut deloc de liberul arbitru.

Altă problemă cu care se confruntă România și lumea occidentală este rata natalității extrem de mică. Trăim un paradox șocant: în ultimii zeci de ani, generațiile care au trăit în această perioadă au trăit cea mai liniștită și abundentă viață, au avut tot confortul necesar și au avut la dispoziție tot ce au avut nevoie, inclusiv informații de peste tot; cu toate acestea, Clarissa Damian a atras atenția asupra faptului că tot acum se înregistrează cele mai multe cazuri de afecțiuni psihice, în special în rândul persoanelor tinere. Digi24 publică o știre în care prezintă că „Aproape 6 milioane de români trăiesc cu o boală psihică”, citându-l pe medicul psihiatru Gabriel Diaconu. Cei mai mulți suferă de depresie, aproximativ două milioane. Peste un milion de persoane sunt dependente de alcool în România. Deși recunosc simptomele, majoritatea oamenilor care se confruntă cu astfel de probleme „nu acceptă că ar putea să primească o ștampilă psihiatrică sau un diagnostic de boală mintală”, spune medicul.

„Oamenii sunt din ce în ce mai predispuși să cedeze psihic, emoțional și explicația este una simplă: oamenii, din cauza confortului în care au trăit în ultima perioadă, nu mai au un scop! Înainte, oamenii trebuiau să se motiveze pentru a supraviețui”, a punctat Clarissa Damian.

Dacă acum lumea este acaparată de boli psihice, să ne imaginăm cum va arăta lumea în momentul în care oamenii vor fi înlocuiți și dați la o parte de inteligența artificială, pierzându-și total scopul și menirea în propriile vieți. „Meseriile de bază, care nu pot fi înlocuite de inteligența artificială, ar trebui să fie prioritare și ar trebui ca noi să ne îndreptăm către ele, în special tinerii”, a subliniat Cristian Terran.

Părinții ar trebui să fie foarte atenți și stopeze din timp pericolul Internetului care îi amenință pe copii. Părinții rămân un punct de referință extrem de important în viața copiilor lor, cel puțin la vârstele mici, așa că este de datoria lor să le arate copiilor care este calea cea dreaptă. În plus, această tânără generație este cea care va stopa inteligența artificială din a acapara lumea, chiar dacă va mai dura câteva zeci de ani.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background