Klaus Iohannis: de la ratarea intrării în spațiul Schengen, la România (ne)educată și (a)normală

Postat de pe 9 decembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Dincolo de propagandă” de la Radio Gold FM, Andrei Gușă a făcut o scurtă analiză a realizărilor președintelui Klaus Iohannis în decursul celor două mandate ale sale.

Președintele Klaus Iohannis și-a propus în primul său mandat să aducă România pe linia de plutire, denumindu-și proiectul „România normală”, apoi a promis că vom intra în spațiul Schengen fără doar și poate, urmând ca ultima sa ‘lovitură de grație’ să fie proiectul „România educată”. I-a ieșit vreunul dintre aceste proiecte? Din câte se poate vedea, nu prea. În Schengen nu suntem, România e departe de a fi așa de educată și nici prea normali nu suntem la anumite capitole.

Klaus Iohannis a avut speranțe mari pentru proiectul său „România educată”, de aceea bugetul Ministerului Educației va fi de 2,1% din PIB anul viitor, adică cel mai mic buget din istoria recentă, după cum a prezentat G4Media. Deci Klaus Iohannis a avut un real succes, cum nu s-a mai pomenit până acum în România…  

Andrei Gușă a subliniat ironic faptul că președintelui îi cam ies proiecte pe dos, deci, într-o situație ipotetică, să ne ferească Dumnezeu să mai aibă un mandat și să-și propună să facă „România prosperă” că atunci clar va fi vai și amar de economia noastră și-așa șubredă.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background