Terapeutul holistic Paula Neacșu la Golden Hour cu Jessie: Cum să menținem relațiile de iubire funcționale?

Postat de pe 9 decembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Golden Hour cu Jessie”, moderată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, terapeutul holistic Paula Neacșu a abordat un subiect deosebit de important pentru societatea prezentului: cum se menține o relație de iubire funcțională.

Cum se începe sănătos o relație?

Paula Neacșu a punctat că oamenii ar trebuie să înceapă o relație cu cineva doar atunci când simt că s-au conectat cu adevărat la sufletul persoanei de care s-au îndrăgostit. Este foarte importantă acea conexiune între suflete și de aceea se spune că trebuie să existe o relație conștientă între ele. Iubirea adevărată se construiește și pe o relație de întrajutorare reciprocă.

Primii pași spre a clădi o astfel de iubire pură ar fi ca partenerii să acorde timp cunoașterii și să existe această etapă de descoperire reciprocă. Această etapă este cumva distorsionată și nu are un curs firesc atunci când oamenii se cunosc online, pe tot felul de site-uri sau rețele de socializare. Acest lucru nu face decât să pună o barieră între posibilii parteneri și putem spune că se pornește din start de la o imagine falsă, întrucât în mediul online oricine are posibilitatea să se dea drept ceva ce nu este de fapt. Intervine aici și un soi de manipulare, pentru că dacă cineva stăpânește foarte bine arta vorbirii, atunci poate să creeze foarte ușor o iluzie. „Astfel de relații sunt sortite eșecului, pentru că partenerii nu își dau timp să se cunoască unul pe celălalt, să vadă cum se comportă fiecare în diferite medii, nu analizează dacă sunt compatibili ș.a.m.d.”, a evidențiat Paula Neacșu.

Paula Neacșu a spus că fiecare persoană în parte simte exact de cât timp are nevoie ca să cunoască pe cineva, însă asta depinde și de cât de deschis este partenerul. Pe de altă parte, terapeutul a recomandat ca oamenii să-și asculte sufletul, dar să țină cont că este absolut necesar să vadă cu cine au de-a face înainte de a se arunca într-o relație.

Diferența dintre căsătorie și iubire

Relațiile se bazează, în definitiv, pe ideea de a construi o viață frumoasă împreună. De aceea este atât de important ca oamenii să analizeze pe cine aleg pentru a-și petrece tot restul vieții împreună. Totuși, uneori se face greu distincția între dragoste și căsătorie. „Iubirea este una, căsătoria este alta. Sunt două noțiuni total diferite. Căsătoria leagă, complică și restrânge oarecum libertatea sufletului omenesc. O iubire, în schimb, este o călătorie plăcută a două suflete care se eliberează, se vindecă unul pe altul”, a explicat Paula Neacșu. Însă asta nu înseamnă că ar trebui să se renunțe la căsătorie, pentru că această uniune are și ea avantaje, printre care se numără dobândirea siguranței, a calmului și a armoniei.

Terapeutul a subliniat și faptul că ideea de căsătorie implică și o oarecare constrângere și ideea că partenerul ne aparține, principiu ce este complet eronat. Este foarte important ca fiecare partener să aibă parte de libertatea de care are nevoie și să aibă un anumit interval pe care să-l petreacă singur, cu el însuși, făcând activități care îl încarcă pozitiv și care îi aduc plăcere.

Paula Neacșu a demonstrat faptul că multe femei, atunci când se văd în postura de soții și mame și atunci când reușesc să ‘prindă în lanț’ bărbatul pe care și-l doresc, uită să mai fie femei și uită să mai aibă grijă de acest aspect al vieții lor, ceea ce reprezintă, din nou, o greșeală. Terapeutul a atras atenția asupra faptului că doamnele ar trebui să-și păstreze feminitatea și să păstreze un echilibru în viața lor. De aceea este recomandat ca într-o relație partenerii să-și împartă în mod egal, pe cât posibil, drepturile și obligațiile, cheia fiind întotdeauna comunicarea.

Cele 5 limbaje ale iubirii

Există 5 limbaje ale iubirii pe care partenerii trebuie să le ia în considerare pentru a clădi împreună o relație statornică. Ele pot fi privite și ca niște principii pentru o relație cât mai fericită și armonioasă. Pe primul loc se află comunicarea, pentru că ea stă la baza unei bune înțelegeri. Apoi, este foarte importantă tandrețea, pentru că este o reamintire constantă a faptului că există apreciere și iubire într-o relație. Esențială ar mai fi și compatibilitatea dintre parteneri, care implică o foarte mare atenție la nevoile celuilalt.

Cele 5 limbaje ale iubirii și principiile pe care le sugerează acestea salvează o relație de la a se cufunda tot mai adânc în acea etapă a rutinei care de cele mai multe ori ajunge să strice tot ce s-a construit până atunci. Terapeutul holistic Paula Neacșu a recomandat ca fiecare om să depună un efort minim în relația sa pentru a-și surprinde în mod plăcut partenerul, alungând astfel rutina și monotonia. Totodată, este foarte importantă iubirea de sine, pentru că nu poți pretinde că știi să iubești pe altcineva dacă nu știi să te iubești pe tine însuți.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background