Astrologul Luminița Ristea explică fenomenele astrale inedite din august la Golden Hour cu Jessie

Postat de pe 8 august 2023

Astrologul Luminița Ristea explică fenomenele astrale inedite din august la Golden Hour cu Jessie: 7 planete retrograde și influența lor asupra noastră și cele 3 lunații: Superluna sturionului, Luna Nouă în Leu și Superluna Albastră

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Golden Hour cu Jessie”, moderată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, astrologul Luminița Ristea a prezentat care sunt aspectele astrologice generale pentru luna august și începutul lunii septembrie.  

Luna august va fi o lună puternic influențată de dualitate, majoritatea dintre noi simțind nevoia de a ieși mult în oraș, de a socializa și de a interacționa cu cei din jur, însă Luminița Ristea a punctat că vom avea nevoie și de momente de introspecție și de timp oferit nouă înșine, tocmai pentru a ne reconecta cu sinele. Este un moment esențial pentru plantarea unor „semințe ale intenției”, așa cum le-a numit astrologul Luminița Ristea, care să încolțească mai târziu și de ale căror roade să ne putem bucura în timp.

Un aspect astrologic interesant care însoțește ultima lună de vară este retrogradarea simultană a mai multor planete, mai exact 7 dintre ele: Venus, Saturn, Neptun, Pluto, Chiron, Mercur și Uranus. Venus și Mercur sunt două planete personale, iar retrogradarea lor (Mercur retrograd: 23 august – 15 septembrie | Venus retrograd: 23 iulie – 4 august) ne afectează la nivel personal pe diferite planuri din viața noastră: relații, carieră, sănătate ș.a. Pe de altă parte, retrogradarea planetelor Saturn, Neptun, Pluto, Chiron și Uranus, care sunt planete sociale și transpersonale, ne afectează mult mai subtil și pe termen mai îndelungat. Este important de reținut că persoanele care au plantele personale (Venus, Mercur, Marte) retrograde în harta natală vor beneficia de o perioadă fastă pe parcursul retrogradării acestora. Harta natală poate fi aflată cu o simplă accesare pe astro.com, secțiunea „Extended Charts”.

Cum ne afectează retrogradarea fiecărei planete în parte:

Venus este planeta responsabilă de tot ceea ce ține de valoarea noastră personală, de stima de sine, de relația cu banii și de modul în care relaționăm. Acesta este momentul în care putem să reevaluăm toate concepțiile moștenite sau învățate despre bani și finanțe, dar și despre abilitatea noastră de a-i câștiga; totodată, este un moment prielnic evaluării relațiilor din viața noastră.

Mercur afectează zona comunicării, dar și deplasările. Pot apărea diverse întârzieri care să ne determine să realizăm că mai trebuie să revizuim anumite aspecte din viața noastră legate de comunicare și de socializare.

Saturn vine să ne dea un imbold pentru a revizui cât de responsabili suntem în viața de zi cu zi și ne face să fim mai atenți la planurile pe care le facem. Influența acestei planete ne poate ajuta să ne concentrăm pe viziunea noastră, eliminând factorii perturbatori, iluziile sau confuziile care ne împiedicau să mergem mai departe cu anumite proiecte sau planuri.

Pluto aduce transformări și schimbări rapide. Chiron aduce vindecarea. Fiind în tranzit în zodia berbec timp de 8 ani, Chiron ne va ajuta să ne vindecăm în special rănile legate de identitate, impulsionându-ne să ne învingem fricile și să ne depășim neputințele.

Uranus retrograd ne va ajuta să redescoperim adevărul ce sălășluiește în ființa noastră. Uranus reprezintă mintea superioară, mintea divină, ceea ce ne ajută să ne conectăm la Univers și la informația venită din Univers.

Încheiem vara apoteotic: luna august are 3 lunații, fenomen astral rar!

De obicei, fiecare lună vine cu doar 2 lunații: o lună nouă și o lună plină. Luna august 2023, însă, are 3 lunații, fenomen astrologic rar întâlnit. O Lună plină la perigeu, numită și Superlună, apare atunci când Luna este plină în cel mai apropiat punct al orbitei sale în jurul Pământului. Acest lucru îi conferă un plus de strălucire, făcând-o să pară cu până la 8% mai mare și 16% mai strălucitoare decât o Lună plină obișnuită.

Sursă: meteoradar.ro

Pe data de 1 august am putut observa prima superlună, intrată în Vărsător, cunoscută și sub denumirea de „Superluna sturionului”. Luna plină a sturionului și-a primit numele de la triburile de nativi americani, datorită abundenței peștilor din Marile Lacuri, și în special a sturionilor, în această perioadă a verii. Mai este cunoscută însă și sub alte denumiri populare, precum Luna porumbului verde sau Luna grâului.

Sursă: România TV

Pe 16 august va fi Lună Nouă în Leu, prilej cu care Luminița Ristea ne-a sfătuit că ar fi bine să ne stabilim intențiile și planurile pentru următoarele 6 luni tocmai pentru a beneficia de puterea și intensitatea astrului. Iar la final de august vom putea privi o a doua Superlună, de data aceasta intrată în Pești, o frumoasă lună albastră. Ultima dată când au apărut două Superluni pline în aceeași lună a fost în 2018 – și nu se va mai întâmpla până în 2037, potrivit astronomului italian Gianluca Masi, fondatorul proiectului Virtual Telescope Project.

Sursă: WowBiz

„Este un prilej bun pentru a sărbători, pentru a onora ceea ce am realizat de la Luna Nouă în Pești de acum 6 luni și până în prezent, dar și pentru a ne elibera de aspectele toxice care au mai rămas în viața noastră”, a punctat astrologul Luminița Ristea.

13 august marchează un nou ciclu planetar Venusian de 584 de zile!

Pe data de 13 august, Venus retrograd în Leu va face conjuncție cu Soarele în Leu. Este momentul în care se dă startul unui nou ciclu planetar venusian, un ciclu sinodic al lui Venus ce va dura 584 de zile. Până pe 13 august putem să ne gândim la tot ce s-a întâmplat până în prezent, de la conjuncția anterioară în Capricorn din 8 ianuarie 2022, și să prețuim ce am realizat, să ne analizăm greșelile și să ne stabilim noi obiective.

Și data de 8 august are o însemnătate aparte, deschizându-se așa-numitul „portal al leului”, fenomen ce aduce influențe benefice foarte puternice, oferindu-ne șansa să ne maximizăm sporul și norocul. Este o perioadă în care ne conectăm cu Sirius, Soarele Divin, și trebuie să fim atenți la mesajele pe care le primim.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background