Isteria climatică și componentele ei: „lockdown-ul climatic” și „DOMUL de foc”
Postat de Gold FM Radio pe 25 iulie 2023
Autor: Oana-Medeea Groza
În al doilea segment al emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, Iosefina Pascal a demascat procedeele din spatele construirii fake news-urilor care acaparează astăzi tot spațiul media și care sufocă cititorii/ascultătorii mai puțin inițiați.
„Ziua de 16 iulie 1931 va rămâne memorabilă prin faptul că în țara noastră a fost căldura cea mai mare din toată Europa, deși o astfel de arșiță ar fi trebuit să bântuie prin Spania, Italia sau Grecia, situate pe latitudini mult mai apropiate de Ecuador. Peste 60 de grade Celsius la București! În această zi, termometrul de la Filaret, îngropat cu rezervorul în pământ, a înregistrat 60 de grade Celsius la soare pe sol”, scria într-o publicație veche de prin decada a treia a secolului trecut. Există fără doar și poate poluare, iar anumite acțiuni ale oamenilor conduc la degradarea naturii. Dar de aici și până la a impune lockdown din cauza caniculei și până la a teroriza oamenii cu ideea că vor muri din cauza căldurii e cale lungă.
Der Spiegel scria săptămâna trecută că sunt așteptate până la 48 de grade Celsius în sudul Europei. „Potrivit meteorologilor, în următoarele zile va fi foarte cald, mai ales în Sardinia și Sicilia. După acest val de căldură va urma un alt val de căldură cu temperaturi și mai mari. Oamenii din sudul Europei sunt pregătiți pentru un weekend fierbinte și un început de săptămână și mai fierbinte. În multe locuri temperatura va crește până la peste 40 de grade Celsius. Potrivit unui comunicat al Agenției Spațiale Europene, vor ajunge temperaturile până la 48 de grade în Sicilia și Sardinia”. Dar, dacă accesezi documentul emis de ESA, constați că există o diferență între datele prezentate în articol și informațiile furnizate de ESA.
„ESA a lansat o hartă a temperaturilor suprafeței determinate cu ajutorul măsurătorilor prin satelit. Temperatura aerului poate fi semnificativ mai scăzută. Pentru Roma, ESA a raportat 46 de grade la sol pentru dimineața zilei de 10 iulie și 47 de grade la sol pentru Sevilla”. E limpede că există o diferență semnificativă între temperatura la sol și temperatura din aer. Temperaturile în aer din regiunile analizate de cei de la Der Spiegel nu sunt diferite față de temperaturile obișnuite din această perioadă a lunii din regiunile respective. The Telegraph folosește aceeași strategie, însă merge și mai departe, afirmând că se va institui un lockdown climatic pentru a ajuta oamenii să reziste la temperaturile de „peste 48 de grade”… raportate la sol.
Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.