Israel este în avantaj doar la nivelul propagandei,răzoiul poate avansa în favoarea palestinienilor

Postat de pe 23 octombrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Petru Romoșan a analizat desfășurarea conflictului israelo-palestinian prin prisma poziționărilor geopolitice și a protestelor de stradă din toată lumea, adevărurile istorice de care se ține sau nu cont în abordările părților implicate.

A vorbi despre Israel a devenit foarte dificil în societatea de astăzi, pentru că riști în orice moment să fii etichetat ca antisemit. Israelienii sunt îngroziți, iar panica și disperarea par să-i determine să recurgă la gesturi extrem de dure, fără a mai ține cont de gravitatea actelor împotriva civililor. Israelul nu are granițe bine definite și nu este exclus ca acest stat să intre într-o criză existențială majoră.

Armata israeliană nu a deplasat infanteria în Fâșia Gaza încă, fiind presată de administrația Biden să amâne aceste acțiuni. 210 persoane sunt luate ostatice de către Hamas, printre care se numără 30-40 de militari israelieni. Câteva zeci de camioane au întrat, prin Rafah, din Egipt spre Gaza. 700.000 de locuitori din Gaza s-au deplasat dinspre nord către sud. Chinezii, care sunt pro-Palestina, au trimis 6 nave de război în regiune, pe lângă cele 2 portavioane trimise de către americani. Turcia și Iranul, două țări care s-au poziționat pro-Palestina, au armate bine consolidate ce pot interveni oricând. Dacă Israelul continuă cu violențele, amenințarea intervenției turcilor, iranienilor și chiar a pakistanezilor devine din ce în ce mai reală și probabilă.

„Israelul, în fragilitatea lui, având în vedere zona în care se regăsește, se bazează prea mult pe o încredere oarbă în propagandă”, a subliniat analistul Petru Romoșan, la finalul emisiunii.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background