Cine sunt propagandiștii și cum sunt linșați jurnaliștii care își fac treaba?

Postat de pe 23 octombrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, jurnalista Iosefina Pascal a analizat episoadele de propagandă dezvăluită din presa românească, identificând propagandiștii și jurnaliștii care spun adevărul în România în ceea ce privește războiul din Orientul Mijlociu.

Deja este de notorietate cazul jurnalistei Cristina Cileacu de la Digi24, care a mimat că se află în pericol în Tel Aviv, deși realitatea din jurul ei o dădea de gol și îi dezvăluia minciuna crasă. Dacă Digi24 ar fi avut demnitate și respect pentru telespectatori și cititori, ar fi dat-o afară imediat pe jurnalista cu pricina pentru comportamentul său jalnic și jignitor la adresa meseriei și a breslei și pentru fake news-ul periculos pe care l-a emis. Cel mai probabil, reporterița nu va fi dată afară, ci mai degrabă va avea de suferit cameramanul care a prins cadrele cu israelienii liniștiți din fundal.

În timp ce această reporteriță de la Digi24 juca teatru la televizor, fără a se pune cu adevărat în pericol, aflăm date care arată că în urma războiului din Orient au murit 20 de jurnaliști – 16 palestinieni, 3 israelieni și 1 de altă naționalitate. „Un jurnalist a salvat doi bebeluși azi după atacul asupra taberei de unde relata. 😓😓Astea sunt riscurile meseriei, în timp ce unii jurnaliști din România stau pe mormane de bani și dau din gură”, a scris jurnalista Iosefina Pascal pe canalul său de Telegram, atașând un videoclip cu jurnalistul-erou.

https://t.me/iosefinapascal/4685

Cristina Cileacu era o cunoscută moderatoare ale unor seminare despre combaterea dezinformării, ar fi luat interviuri ambasadorilor unor state unde sunt instalate regimuri dictatoriale. Aceeași jurnalistă emitea un fake news colosal, fără pic de jenă, și încurca termenii, zicând că „infanteriștii vor intercepta rachetele”. Bineînțeles că jurnalista Cristina Cileacu nu va fi sancționată, deși gestul său este extrem de grav și a făcut țara de râs; în schimb, opiniile și videoclipurile jurnaliștilor și analiștilor precum Ion Cristoiu, Cozmin Gușă, Petru Romoșan și Iosefina Pascal sunt cenzurate imediat, deși conținutul este perfect adevărat, analizele sunt obiective și redau realitatea faptică. După listele negre cu „putiniști”, urmează, probabil, listele cu „teroriști” care îndrăznesc să prezinte informații despre ambele tabere beligerante, Palestina și Israel, într-o manieră obiectivă.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background