Inteligența artificială înlocuiește inteligența umană: dezumanizarea oamenilor
Postat de Gold FM Radio pe 3 februarie 2023
Autor: Oana-Medeea Groza
În cadrul emisiunii „Dincolo de propagandă” de la Radio Gold FM, Andrei Gușă a prezentat ultimele știri din lumea transumanistă, punând accent pe modul în care inteligența artificială pare să acapareze lumea. Se pare că ne îndreptăm tot mai mult spre o societate în care omul ajunge să fie mai mult un sclav al tehnologiei, ca să nu mai vorbim de îndobitocirea populațiilor și de asaltul narativelor progresiste.
Informație de ultimă oră din distopia transumanistă: un judecător a folosit Chat GPT pentru a da un verdict într-un caz ce a stârnit controverse! Aceeași companie care a creat Chat GPT spune nu mai poate distinge textele scrise de inteligența artificială de cele scrise de oameni. „Imaginați-vă un proces în care îl vedeți deodată pe judecător că tastează pe un calculator, pe Internet, către Chat GPT și-i dă acestei platforme cazul să-l ‘judece’ că el n-are chef sau că Chat GPT-ul ar judeca mai bine. Vă dați seama ce precedente creează chestiunea aceasta?! Un om să fie judecat de inteligența artificială – e grav cazul! Vedeți că, cu atâta inteligență pe lângă noi, devenim noi ăia proști!”, a comentat gazda emisiunii, Andrei Gușă.
Se încearcă o eradicare totală a valorilor umane în favoarea tehnologiei și, în paralel, narativul global acceptat și chiar încurajat de către liderii occidentali este adânc impregnat de o foame accentuată de război. Pare că nimeni nu-și mai dorește restabilirea păcii. Opiniile împărțite ale publicului larg ațâță focul conflictului.
Așa s-a întâmplat și în cazul unor fotbaliști, unul provenind din Ucraina și celălalt din Rusia, care au fost criticați pentru că au îndrăznit să se salute după meci, un comportament fairplay, specific sportului. Ziare.com prezintă reacțiile dure ale ucrainenilor după ce un fotbalist ucrainean a făcut un gest neobișnuit față de adversarul său rus. La finalul unui meci de fotbal ținut în Franța, un fotbalist ucrainean, pe numele său Ruslan Malinovski, l-a salutat pe rusul Alexander Golovin. Gestul a fost deosebit de criticat. Profund marcat de reacțiile stârnite în rândul compatrioților săi, Malinovski și-a justificat gestul într-o postare publicată pe pagina sa de Instagram: „Vreau să le cer scuze ucrainenilor pentru că am răspuns gestului jucătorului de la Monaco. Înțeleg că ar fi fost mai bine dacă l-aș fi ocolit, dar s-a întâmplat să vină la mine și să mă salute. După joc, toți jucătorii dau mâna, iar eu o fac mecanic”.
Tot în lumea sportului, aflăm că John McEnroe a cerut în mod expres revenirea jucătorilor ruși și bieloruși la ediția din anul 2023 a Wimbledonului. Fostul jucător de tenis și-a exprimat regretul pentru tragedia care se petrece în Rusia, dar mai ales în Ucraina. Cu toate acestea, John McEnroe consideră că războiul dintre două state și tensiunile politice nu ar trebui să intervină în lumea sportului: „Evident, este o situație oribilă care se întâmplă în război și oamenii o abordează în moduri diferite. Anul trecut nu am fost de acord cu faptul că Wimbledon nu a permis jucătorilor din Rusia și Belarus să joace. Nu aș fi de acord nici anul acesta. Nu știu ce au de gând să facă. Nu cred că ei ar trebui să fie pedepsiți pentru ceva cu care nu au nicio legătură. Este o situație pe care nimeni nu și-o dorește. Așa că sperăm că se va schimba ceva care să le permită jucătorilor să joace”.
Este evident că reacția tenismenului este cât se poate de normală. Sportivii ruși și bieloruși au suferit în repetate rânduri doar din cauza naționalității lor, ignorându-se total faptul că ei nu au nicio implicare directă în conflictul din Ucraina și nici nu pot schimba în vreun fel deciziile liderilor lor.
„Apropo de Chat GPT și de roboți și de oameni, aici vorbim de OAMENI, nu de roboți angajați într-o luptă contra Rusiei. Și Rusia, care este o țară imensă, dar pe care o conduc o mână de lideri, este formată tot din oameni cu o anumită educație și cu o anumită cultură. Cum să vii să înjuri un jucător care a dat mâna cu alt jucător? Ce-i asta? Asta e deja transumanism! Cum să zici să nu mai joace rușii și bielorușii? Păi de ce? Ce vină împărtășesc ei?”, și-a exprimat Andrei Gușă revolta împotriva acestor abuzuri nejustificate făcute pe față.
Inteligența artificială aproape că acaparează întreaga lume, fiind integrată deja în unele dintre cele mai importante sectoare ale vieții omului, și mai ales în justiție. Digitalizarea ia și ea amploare pe zi ce trece; deja sunt supermarket-uri în Europa care nu mai acceptă plata cu numerar. În sport, există două mari situații controversate: integrarea sportivilor din comunitatea LGBT și implicațiile acestei decizii și promovarea dezbinării societății prin excluderea sportivilor în baza naționalității. Ce mai urmează?
Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.