Sanda Ionescu la Golden Hour: Beneficiile aromaterapiei. Uleiuri esențiale pentru zodii

Postat de pe 3 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Golden Hour cu Jessie”, prezentată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, astrologul Sanda Ionescu a vorbit despre extraordinarele beneficii ale aromaterapiei asupra sănătății noastre, prezentând istoria acestei metode de vindecare. Totodată, astrologul Sanda Ionescu a atribuit o serie de uleiuri esențiale potrivite fiecărei zodii în parte.  

Aromaterapia este o formă de terapie care s-a transmis din generație în generație încă din Antichitate. Țări precum China, India, Persia și Egipt au fost primele care au experimentat cu această nouă formă de vindecare și de terapie cu mai bine de 5000 de ani în urmă.

Aromaterapia lucrează asupra laturii psiho-emoționale a omului, întregul proces bazându-se pe rezonanța la anumite vibrații. „O ființă sănătoasă are vibrația între 62 și 70 de MHz. În momentul în care intervine o problemă de sănătate cauzată de planul emoțional, vibrațiile scad. De exemplu, când suntem răciți avem vibrația cuprinsă între 57 și 59 de MHz, iar când vorbim deja de o boală cronică, cum este diabetul, vibrațiile coboară chiar până la 55 MHz. Cea mai mică vibrație a corpului uman apare ca efect al unei tumori”, a explicat Sanda Ionescu. Puterea aromaterapiei este exact această capacitate de a ne ridica vibrația. Mirosul fiind cel mai puternic simț al omului, noi putem beneficia, mai mult sau mai puțin conștient, de efectele aromaterapiei chiar și atunci când ieșim în parc sau în natură.

Există anumite uleiuri esențiale care fie ne plac foarte mult, fie ne deranjează extrem de tare. Acesta este un indicator clar care semnalează de care ulei esențial are nevoie cel mai mult corpul nostru. Sanda Ionescu a oferit ca exemplu persoanele care suferă de boli cronice și care, implicit, au o vibrație foarte scăzută. Se pare că acestea nu suportă uleiul esențial cu aromă de tămâie, care are o vibrație de 174 MHz.

Ne putem da seama că vibrația noastră a scăzut dacă suntem atenți la semnalele transmise de corpul nostru fizic și dacă ne străduim să conștientizăm care ar fi problema. Ulterior, putem apela la un anumit tip de ulei esențial în funcție de problemele cu care ne confruntăm. Cheia este să nu fugim de stările negative, ci să încercăm să le înțelegem și să ne folosim de ele în avantajul nostru. Stresul, frica, anxietatea, depresia sunt doar câteva dintre cele mai apăsătoare probleme cu care se confruntă oamenii zi de zi. Sanda Ionescu a recomandat câteva arome care ajută tocmai la diminuarea acestor patru stări negative anterior menționate. Este vorba despre: cuișoare, ghimbir și scorțișoară.

Beneficiile uleiurilor esențiale

Uleiul de tămâie este unul dintre cele mai eficiente uleiuri folosite în aromaterapie, acesta având beneficii multiple. Se spune chiar că magii I-au oferit lui Iisus ulei de tămâie tocmai pentru ca Maria să-i pună câteva picături pe ombilic pentru a se vindeca rapid și uniform. Așadar, uleiul de tămâie are beneficii multiple în special pentru piele: întinerește, repară ridurile, întinde pielea. Uleiurile pot avea și rol cosmetic, dar și medicinal.

Alinierea Precesională a Pământului

Sanda Ionescu a explicat în exclusivitate la Gold FM că în 2030 urmează să aibă loc Aliniera Precesională, eveniment rarisim ce are loc doar o dată la 25.920 de ani. Este momentul când omenirea va fi reconectată la adevărata sa natură. Se pare că perioada în care ne aflăm acum nu este de fapt o povară, o perioadă grea ce vine să ne îngreuneze, ci este mai mult o oportunitate de schimbare și, mai mult decât atât, oamenii au la dispoziție posibilități aproape infinite.

Totodată, Sanda Ionescu a avertizat că tinerii vor avea din ce în ce mai mult tendința sau dorința să încerce substanțe interzise, o veste deosebit de tristă în contextual actual, având în vedere că și pe partea de cultură tinerii au carențe greu de surmontat. Explicația astrologică pentru acest fenomen este faptul că Nodul Sud s-a aflat în Scorpion și va ieși abia la mijlocul verii.

Ce uleiuri esențiale sunt recomandate fiecărei zodii în parte

Sanda Ionescu a abordat o altfel de perspectivă asupra astrologiei, concentrându-și atenția asupra guvernatorilor zodiilor. Fiecare zodie este guvernată de o anumită planetă, după cum urmează: Soarele guvernează semnul zodiacal al leului, Luna guvernează racul, Mercur guvernează gemenii și fecioara, Venus este responsabil pentru taur și balanță, Marte pentru Berbec și Scorpion, Jupiter pentru săgetător și pești și Saturn pentru capricorn și vărsător.

Pentru cei născuți sub semnul zodiacal al leului, fiind guvernați de Soare, un guvernator luminator, se recomandă uleiurile esențiale cu aromă de portocală, mandarină, lămâie și în general citricele. Pentru că leii reprezintă o zodie foarte puternică și pentru că egoul lor are tendința să-i conducă, există un blend al iertării care este recomandat pentru acest semn zodiacal. Acest mix conține: molid, bergamota, ienupăr, mir, cimbru, citronelă și arbovitae.

Pentru zodiile guvernate de Lună, se recomandă uleiul de iasomie, cel de mușcată și cel de nard. Pentru că racii au tendința să se gândească mult prea mult la trecut, există un blend al împăcării, format din: wintergreen, lavandă, mentă, coriandru, măghiran, rozmarin, busuioc și mușețel. Pentru momentele când racii simt nevoia de un impuls din exterior, poate fi folosit uleiul de cuișoare.

Pentru zodiile guvernare de Mercur, se recomandă uleiul de coriandru, de chimen și de fenicul. Acestea au efect în special în zona digestivă, dar și pe zona de manifestări. Pentru gemeni, care sunt ceva mai împrăștiați din punct de vedere mental, cea mai indicată este lavanda. Pentru fecioare se recomandă uleiul de concentrare.

Pentru taur și balanță, guvernați de Venus, se recomandă uleiul de trandafir, cel de magnolie și cel de iasomie. Pentru taurii care preferă să rămână în zona de confort, este indicat un ulei de adaptabilitate, iar pentru balanțele care se concentrează prea mult pe frumusețea exterioară se recomandă uleiul de helichrysum.

Pentru cei guvernați de planeta Marte, Sanda Ionescu a recomandat uleiurile puternice, cum sunt cel de scorțișoară, cuișoare și ghimbir. Pentru berbeci se recomandă lavanda, iar pentru scorpion se recomandă uleiul de busuioc.

Pentru cei guvernanți de Jupiter, uleiul de rozmarin, cel de mir, uleiul vitalității (conține coada șoricelului și semințe de rodie) și cel de tămâie sunt cele mai benefice. Pentru săgetători se recomandă blendul sufletului.

Pentru cei guvernați de planeta Saturn, cele mai bune combinații sunt uleiurile de conifere. Pentru capricorni, este indicat uleiul copilăriei, Ylang Ylang, iar pentru vărsători, uleiul speranței, Bergamot.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background