“Inflația suveranismului” va genera un duș rece la europarlamentare pentru partidele naționaliste

Postat de pe 20 iunie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, activistul Aurelian Popa a analizat ofensiva mișcării suveraniste din România certificată prin creșterea vertiginoasă în sondaje a AUR și a formării Polului Suveranist, ce partide îl compun, dar și care ar fi restul partidelor  suveraniste semnificative, cine le conduce și finanțează și ce șanse au.

Mișcarea suveranistă a prins aripi, cel mai proeminent exponent fiind partidul AUR, care a crescut mult în sondaje. Pe lângă asta, se ridică și Polul Suveranist anunțat de către George Simion. Partidele suveraniste atrag chiar și politicieni din rândul liberalilor, care se reorientează după căderea PNL-ului.

Partidul AUR și SOS-ul Dianei Șoșoacă au cele mai mari șanse să treacă pragul electoral. Totodată, AUR este una dintre variantele luate în calcul de PSD pentru o viitoare coaliție, doar că va trebui să facă o serie de compromisuri pentru a avea o alianță armonioasă cu PSD-ul. Unii membrii ai electoratului PSD ar prefera partidul Dianei Șoșoacă datorită compatibilității de valori, principii și istoric dintre cele două partide.

România se confruntă astăzi cu un fenomen interesant: inflația suveranismului. Deși ridicarea unui spirit suveranist este un aspect pozitiv, partidele suveraniste vor avea parte de un duș rece odată ce în an electoral se vor trezi la realitate și se vor lovi de datele concrete, multe dintre partidele suveraniste obținând procente infime după europarlamentare. După această revelație, se vor începe negocieri intense în vederea coagulării unor alianțe. Partidele mari vor înregistra pierderi majore, iar cele suveraniste care vor dobândi o oarecare putere vor schimba complet structura politică din țară.  

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background