Înarmarea masivă a Ucrainei poate da naștere unui nou val de terorism

Postat de pe 9 august 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” din data de 9 august, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a discutat despre pericolul uriaș al armamentului necontabilizat din Ucraina.

„Sunt două componente ale acestei discuții. Prima componentă este cea a tracking-ului de muniție, adică tu, în momentul în care dai 100 de obuze, 200 de rachete, cum au trecut granița, nu mai știi ce s-a întâmplat cu ele. Cert este că, în urma unor anchete jurnalistice destul de serioase, s-au descoperit arme din acestea produse în 2022 și livrate în Ucraina prin Orientul Mijlociu. Tot în discuția această există și problema corupției din armata ucraineană”, declară Aurelian Popa pentru Gold FM.

„Problema este îngrijorătoare, pentru că democrații au acuzat republicanii în trecut că au echipat cu armament și cu bani grupările din Orientul Mijlociu care ulterior au devenit teroriste. Aceasta este o acuzație de origine democrată făcută la adresa republicanilor. Au mai dat și rușii poze pe Telegramul lor cu armament de origine americană cumpărat de la oficiali sau soldați ucraineni corupți. Asta poate fi o amenințare la siguranța națională nu a Ucrainei, ci a aliaților NATO”, dezvăluie Aurelian Popa. Se subliniază astfel cum armele ar putea ajunge pe mâini greșite și cum li se oferă noilor ‘posesori‘ posibilitatea de a le analiza tehnologia și de a le folosi în scopuri nepotrivite.

Focar de terorism născut pe fondul războiului din Ucraina?

„Cât mai continuăm să facem asta? Că ne costă și bani, se duc și către Orientul Mijlociu și riscăm să repetăm în Ucraina o experiență similară cu cea din Orientul Mijlociu, să ne trezim cu ditamai amenințarea teroristă la granița cu Europa, cu UE”, avertizează activistul și jurnalistul Aurelian Popa despre pericolul nașterii unui nou focar de terorism.  

„Războiul se va încheia, dar este posibil să iscăm un alt conflict care să dureze zeci de ani, deci să dăm în altceva care să ne afecteze de data aceasta direct”, este concluzia lui Aurelian Popa.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background