SPP mai dă niște tunuri – cumpără  mașini în plină criză economică

Postat de pe 10 mai 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a adus în prim plan acțiunile bizare ale Serviciului de Protecție și Pază.

În urmă cu doar două săptămâni, SPP-ul se ocupa de achiziționarea de echipamente de protecție pentru schi, „pregătindu-se de sporturile de iarnă pentru domnul președinte probabil”, a comentat Iosefina ironic. Pe lângă acestea, au cumpărat și două limuzine de lux, fiecare costând 160.000 de euro.

Ei bine, luni seară, când a fost pus în transparență decizională proiectul austerității/cumpătării, cei de la SPP au hotărât să mai cumpere niște mașini, repede, repede, înainte să se facă tăierile bugetare. Au fost achiziționate 29 de autovehicule, dintre care 4 electrice, de 55.000 de euro bucata. Alte câteva sute de mii de euro aruncate pe fereastră în mai puțin de o lună de către SPP.

Se preconizează că președintele Iohannis va mai avea o serie de călătorii în Africa și Australia. Așadar, să ne așteptăm la încă niște milioane de euro date pe avioane. Merită domnul președinte, având în vedere rezultatele excepționale pe care le avem în politica externă.

„Dvs. vi se spune să strângeți cureaua, să strângeți din dinți, să vă rugați să trecem cu bine peste următoarea iarnă, în timp ce ăștia își cumpără fel de fel de obiecte și mașini de lux. Asta în condițiile în care majoritatea instituțiilor din România au parc auto aproape nefolosit, pe care-l schimbă la 2-3 ani că nu mai au ultimul răcnet de mașini”, evidențiază Iosefina Pascal.  Simultan, Rafila ne spune că nu este nevoie de mobilier nou prin spitale, deși în multe instituții de acest tip sunt condiții execrabile.

„Din moment ce s-a amânat adoptarea ordonanței austerității, e clar că se mai dau niște tunuri în perioada asta și o să mă preocup să aflu cine și ce mai cumpără”, a încheiat Iosefina.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background