Ghilezan: Locul 1 la București e Nicușor, urmat de Cîrstoiu și Piedone

Postat de pe 15 aprilie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Marius Ghilezan a realizat un clasament personal al candidaților din cursa electorală pentru Primăria București.

Coaliția PSD-PNL pare să aibă mari probleme, întrucât au apărut zvonuri ale unei posibile retrageri a medicului Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei. Jurnalistul Marius Ghilezan a dezvăluit că acesta nu are, de fapt, susținerea celor două partide care l-au propulsat inițial în luptă și că se confirmă astăzi presupoziția că medicul Cîrstoiu era și este candidatul lui Lucian Pahonțu, impus de către Klaus Iohannis. Scopul final al acestei strategii era protejarea lui Nicușor Dan, candidatul susținut încă din anul 2020 de către Ambasada SUA. E limpede că medicul Cârstoiu, deși este un personaj destul de simpatic pentru unii sau alții, nu are șanse reale de creștere tocmai pentru că bucureștenii nu vor un al doilea Oprescu la primărie și pentru că nu are suficientă notorietate în comparație cu alți candidați.

La București, se prefigurează cel puțin o situație de risc major: PIB-ul capitalei e pe cale să se prăbușească încă o dată, după declinul de la 36% din PIB-ul României la 27%, în mandatul lui Nicușor Dan, când investițiile au scăzut îngrozitor. Totodată, există problema lipsei de candidați la București. Mihai Enache de la AUR nu are suficientă notorietate. Piedone riscă să scadă sub 30% dacă se ia la puricat trecutul său și dacă se devoalează artificiile pe care le-a făcut pentru a-și pune familia în funcții importante (lucru ce nu se dorește a fi repetat sau perpetuat prin obținerea mandatului de primar general al capitalei de către Piedone). Pare că Nicușor Dan este cel mai bine poziționat, fiind așezat pe locul 1 în clasamentul jurnalistului Marius Ghilezan. Pe locul 2 se clasează candidatul coaliției, Cătălin Cârstoiu, iar pe locul 3 este Cristian Popescu Piedone.

Negoiță și Băluță n-au rivali, vor fi realeși cu largă majoritate

Robert Negoiță, actualul primar al Sectorului 3, nu are șanse să fie detronat, neexistând niște candidați suficient de puternici care să-i poată lua funcția. Un fenomen similar se petrece și la Sectorul 4, acolo unde Daniel Băluță are mari șanse să câștige detașat, din nou, mandatul de primar.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background