Ghilezan: Eu zic că la europarlamentare vom avea PSD-PNL, AUR, ADU/USR, în această ordine.

Postat de pe 1 aprilie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Marius Ghilezan a analizat componența și potențialul electoral al listelor la alegerile europarlamentare ale PSD-PNL, AUR, ADU/USR.

USR-ul îl are în fruntea listei pentru europarlamentare, pe lângă Dan Barna, pe Vlad Voiculescu, actualmente inculpat în dosarul pagubei de peste un miliard de euro din pandemie, bani cheltuiți pe vaccinuri inutile și nefolosite. USR-ul este în prezent aliat cu Forța Dreptei, partidul lui Ludovic Orban, și cu PMP-ul condus de Eugen Tomac, cei doi fiind prezenți, la rândul lor, pe lista europarlamentarelor din partea Alianței Dreptei Unite. Cătălin Drulă a împânzit Bucureștiul și zonele limitrofe cu panouri cu fața lui, ceea ce trădează lipsa de notorietate a acestuia. Nicușor Dan este cel care tractează USR-ul și, implicit, ADU atât la locale, cât și, indirect, la europarlamentare.

La București, cel care are nevoie de panouri „ca de aer” nu e Nicușor Dan, ci chiar Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL, care este un necunoscut. Sondajele mint cu nerușinare, atribuindu-i lui Cîrstoiu un scor de 26%. Există un război în plină desfășurare între agenda publică, agenda alegătorului și agenda media, iar sondajele false nu fac decât să-i dezavantajeze și mai mult pe cei care le comandă.

E limpede că USR-ul are un electorat consolidat, format în special din „proletariatul” corporatist. Forța Dreptei și PMP-ul, deși sunt în Alianța Dreptei Unite, nu reușesc să convingă populația și nu au suficientă forță politică, simulând o unitate inexistentă doar pentru ca USR-ul să nu se alipească de PNL. În viziunea jurnalistului Marius Ghilezan, topul pentru europarlamentare va fi format din: locul 1 – PSD-PNL, locul 2 – AUR (cu o diferență mică între primul și al doilea loc), locul 3 – ADU.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background