Ghilezan: Coaliția face circ ieftin, iar pe noi facturile ne costă mult prea scump

Postat de pe 5 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a pus accent pe certurile din coaliția de guvernare și ‘trocul‘ dintre liberali și pesediști: o bună parte din liberali își doresc eliminarea lui Virgil Popescu din funcție, dar cer la schimb plecarea unui ministru pesedist.

Plafonarea este împotriva unor regulamente europene și provoacă o criză fără precedent, conform spuselor lui Marius Ghilezan. Toate măsurile luate dau peste cap piața energetică. Încordările din coaliție sunt doar un paravan pentru a distrage atenția de la ordonanța păguboasă legată de energie. Românii vor avea de plătit de 3-4 ori mai mult. Scandalurile sunt de formă și cei de la guvernanță nu vor renunța la funcțiile lor.

Ofensiva împotriva lui Virgil Popescu este coordonată de trei nume celebre din PNL: Rareș Bogdan, Dan Motreanu și Iulian Dumitrescu, trei vicepreședinți. Această mobilizare împotriva lui Virgil Popescu se bazează pe invocarea performanțelor slabe ale politicianului, însă în spate pot sta și alte motive mai puțin cunoscute.

Dacă e așa, se va duce o luptă aspră între intern și extern, spune jurnalistul Marius Ghilezan. Conform unui studiu publicat în newstand.ro, se pare că România nu prezintă risc de proteste. Așadar, se consideră că românii nu vor ieși în stradă, deși suferă din cauza scumpirilor usturătoare. În alte țări, guvernanții pregătesc pachete de legi care să vină în ajutorul cetățenilor. În România, politicienii bagă la înaintare plafonarea.

În Europa, sunt două idei principale: una legată de plafonarea prețurilor, ceea ce ar fi o măsură anti-liberală și ar ucide piața concurențială, și una legată de reducerea consumurilor. O a treia idee ar fi că Portugalia și Spania vor să iasă din sistemul energetic european.

De unde provine această decădere a Europei Occidentale?

Profilerii de la DAVOS au stabilit cum trebuie să arate liderul politic modern. Cei care îi numesc în funcții preferă politicieni nu foarte școliți și ușor de manipulat, ideal fiind să existe și un dosar cu care să poată fi șantajați. Marius Ghilezan îi compară pe actualii politicieni cu niște marionete, cu niște soldăței de plumb susținuți de marii investitori din spate. Un pronostic sumbru dat de Marius Ghilezan este că ne îndreptăm spre un feudalism negru și spre o lume lipsită de credință.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background