AUR pentru Alexandru Bologa la Campionatele Europene de Judo pentru nevăzători!

Postat de pe 2 septembrie 2022

În Italia, mai exact în Cagliari, se desfășoară în această perioadă Campionatele Europene pentru judoka nevăzători. Alexandru Bologa, sportiv medaliat de 2 ori cu bronz la Jocurile Paralimpice în anii 2011 și 206, reușește să câștige medalia de aur pentru România!

Aflat pe locul 1 în clasamentul mondial la categoria -73 kg, judoka pregătit la Cluj-Napoca de Tamas Gergely si Andreica Gianina a reușit să facă un concurs perfect. După un prim tur liber, sportivul nostru l-a învins în sferturi, printr-un procedeu de luxare (kansetsu-waza), pe georgianul Mishiko Shiobrishvili. Ulterior, în semifinale, după două procedee tehnice de aruncare (seoi-nage), punctate cu Wazari, îl învinge pe Djibrilo Iafa, sportiv ce a reprezentat Portugalia.

În finala, Alex a reușit ca printr-o tehnică de strangulare (shime-waza) să câștige medalia de aur in fata lui Lennart Sass din Germania.

Cozmin Gușă, președintele Federației Române de Judo, declară:

„Alex Bologa, campion european la judo-nevăzători. Excepțional! 👏🥋🇷🇴

Teribilul Alex Bologa a câștigat azi în Italia titlul european în stil de mare campion, învingându-și net toți adversarii. Vă reamintesc că el este cel care a luat bronzul pentru România și la Olimpiada de la Tokyo anul trecut, un băiat minunat, absolvent de studii universitare la Cluj în două specialități, psiho-pedagogie și kineto-terapie. Bravo Alex Bologa, felicitări și celor ce se ocupă de pregătirea sa, Tamas Gergely și Gianina Andreica! HAI ROMÂNIA! ✌️🇷🇴”

La competiția din Italia sunt înscriși judoka din 20 de tari: Azerbaidjan, Croația, Franța, Germania, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Lituania, Moldova, Muntenegru, Olanda, Portugalia, România, Spania, Suedia, Italia, Ucraina, Georgia, Elveția și Turcia.

sursă foto: frjudo.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background