Ambuscada ucrainenilor la Zaporojie și marea miză a SUA în conflictul iscat

Postat de pe 5 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a discutat despre incidentele de la Zaporojie ocazionate de vizita delegației AIEA la centrala nucleară, dar și despre situația Europei și declinul său cauzat de dependența de SUA.

UE este condusă de cel puțin 20-30 de ani de Germania, conform lui Petru Romoșan. Problema este că Germania este ocupată de armata americană încă din anul 1945 și de aici izvorăște întrebarea: cum poate Germania să conducă, ea însăși fiind ocupată? Ceea ce nu se spune este că UE este condusă de SUA. Europa nu numai că nu s-a eliberat de SUA, ci și-a pierdut independența față de SUA.

Ambuscada ucrainenilor în zona Zaporojie

Ministerul Apărării din Rusia menționează planurile armatei ucrainene care a dorit să profite de misiunea Agenției Internaționale de Energie Atomică (AIEA) pentru a încerca să pună stăpânire pe centrala nucleară de la Zaporojie. Armata ucraineană și-a propus să ia ostatică delegația AIEA și să mențină centrala nucleară sub controlul minelor, conform relatării  lui Petru Romoșan. Tot ucrainenii au cerut rușilor retragerea de pe teritoriul Crimeii. Se speculează o posibilă implicare a lui Boris Johnson.

Lucrurile se complică în Ucraina, pentru că SUA îi susțin pe ucraineni cu foarte mulți bani și cu foarte mult armament. Marea miză este menținerea lui Joe Biden în funcție. Marea Britanie a plănuit șantajarea Rusiei și ordonarea eliberării Crimeii.

Petru Romoșan susține că asistăm la două războaie paralele: unul în Ucraina, între Rusia și SUA/NATO, și războiul economic dintre SUA și Europa Occidentală, care aduce mari pierderi Europei, făcând-o foarte dependentă de gazul lichefiat american, de armament, de dolar ș.a.m.d. SUA nu respectă propriile sancțiuni, continuând să facă afaceri profitabile cu Rusia. Singura salvare a Europei este accesul la gazul rusesc ieftin.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background