Sanda Ionescu la Golden Hour: Semnificațiile Solstițiului și cum va fi vara în funcție de ascendent

Postat de pe 13 iunie 2023

În emisiunea „Golden Hour cu Jessie”, moderată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, astrologul Sanda Ionescu a vorbit despre tainele solstițiului de vară și cum ne afectează acesta în funcție de ascendent.  

Trecerea Soarelui dintr-un semn zodiacal în altul afectează microuniversul fiecăruia dintre noi. Există 12 semne zodiacale, deci 12 arhetipuri Divine. De aici și natura Omului Cosmic. Aceste hiatusuri importante, adică Solstițiile și Echinocțiile, au loc de 4 ori pe an și ne ajută să intrăm într-o nouă spiră evolutivă. Solstițiul de vară este momentul în care ziua este cea mai lungă, iar noaptea este cea mai scurtă, de aici și SOL INVICTUS. Vorbim de o dominantă de lumină, de o dominantă de energie yang-masculină.

Aceasta sărbătoare era în Antichitatae cea mai importantă sărbătoare a anului. Egiptenii îl contemplau pe Zeul Ra, iar Dacii care aveau un cult al Soarelui foarte dezvoltat, puneau mare accent pe această zi. Sumerienii îl sărbătoreau pe Anu, Zeul Cerului, iar exemplele pot continua. Soarele este susținătorul vieții în toate regnurile și este dătător de energie. Acest hiatus al Solstițiului de Vară are impact atât în Macrocosmosul planetar, cât și în microcosmosul ființei noastre, impactând fiecare celulă a corpului nostru.

Cu ce cadouri vine acest aspect:

-favorizează momentul de depășire a egoismului , ajutându-ne să fim conștienți că toți suntem parte din Creație;

-ne ajută să ne debarasăm mai ușor de prejudecați, de dualitate (bun-rău; frumos-urât ,etc), de egoism, ne duce către suflet, către Sine;

-sub acest aspect putem percepe faptul că inteligența inimii este mult mai puternică decât cea a minții;

-este un moment ce favorizează puterea supra-mentală:

-ne face să înțelegem că e important să fim stăpâni pe transformarea noastră.

*ATENȚIE! Pentru cei care sunt mai agitați, care au întotdeauna ceva de demonstrat, care muncesc exagerat sau care au o oarecare infatuare intelectuală, acest aspect al Solstițiului de Vară amplifică agresivitatea, agitația, energia consumată degeaba. În schimb, pentru cei care sunt sensibili, se amplifică emoțiile și sentimentele, și există riscul de a completa această stare emoțională cu mâncatul emoțional și excesiv.

Este foarte interesant cum noi sărbătorim puterea Soarelui, aspect masculin, dar susținut de Lună, energia feminină, de unde și vorba „În spatele unui bărbat puternic e o femeie puternică”. Este o vibrație puternică lunară, acest aspect formându-se sub semnul Racului, guvernat de Lună, planetă Cardinală. Sub acest impact energetic puternic, feminitatea este la rang înalt. Celebram atât pe Tatăl Ceresc, cât și pe Mama Divina. Această zi mai reprezintă și fecioara tânără, pură, rafinată, solară – e adusă adorare către Creație, către Înțelepciunea inimii ce precedă Sărbătorea Sânzienelor.

Aspectele Soarelui în ziua Solstițiului de Vara 2023

Soarele conjuncție Mercur este un aspect care contribuie la deschiderea căii către supra-mental, la coborârea minții în inimă. Aduce intuiții puternice, dacă reușim să depășim egoul. Ne ajută să ne deschidem către universul lăuntric, către cunoașterea naturii sufletești. Totodată, ne îndeamnă să fim responsabili față de informațiile pe care le oferim și pe care le primim, deci să avem discernământ. Informațiile corecte ies la lumină, cu argumente pertinente. În final, fiind un aspect de regenerare mentală, această conjuncție ne oferă inspirație literară.

Soare sextil Marte, unde avem întâlnirea celor doi mari masculi ai astrologiei, fiind arhetipul Eroului fiind și un aspect al liberului arbitru ce ne îndeamnă la acțiuni eroice, curate, loiale. Acest aspect aduce cu sine acțiuni nobile, strălucitoare, lauri, premii binemeritate și loialitate. Este foarte important să acționăm cu conștientizare și discernământ.

Soarele în cuadratură Neptun este un aspect ce ne forțează să dam jos vălul de pe ochi, să ne activăm supra-mentalul pentru a activa lumina din noi. Putem găsi echilibrul integrării energiei feminine rafinate și superioare. Este un aspect transpersonal, provocator și în același timp valoros pentru cei care sunt pe un drum spiritual, e un moment bun de conștientizare a Sinelui și a naturii Omniprezenței Divine. Multe minciuni pot ieși la suprafață, putem avea șocuri informaționale.

Cum vă fi vara pentru fiecare în funcție de ascendent

Persoanele care au ascendent în berbec vor avea parte de o vară petrecută cu familia, vor pune accent pus pe casă, pe părinți, poate fac renovări chiar și prin curte. Totodată, vor organiza vacanțe mai mult în țară.

Pentru cei cu ascendentul în taur, vara va fi presărată cu vacanțe scurte și dese. Acești nativi au preocupări intelectuale și interacționează foarte mult cu cei din jur. Este o perioadă bună pentru achiziționarea unui autovehicul sau pentru a începe școala de șoferi.

Pentru persoanele care au ascendentul în gemeni, vara aceasta va aduce o concentrare mai mare pe aspectele financiare, pe câștiguri și pe proiecte personale. Învățați să fiți recunoscători pentru tot ceea ce aveți.

Persoanele cu ascendentul în rac sunt interesate de propria persoană, de evoluție. Vor învăța să se aprecieze și să se iubească, dar și să se armonizeze cu sinele interior.  

Cei cu ascendentul în leu vor avea parte de o vară în care foarte multe secrete vor ieși la iveală. Este esențial ca aceste persoane să-și păstreze încrederea în ele însele indiferent de circumstanțe. Totodată, trebuie să se protejeze din punct de vedere energetic.

Cei care au ascendentul în fecioară se vor bucura de noi prietenii și vor intra în grupuri în care se vor simți susținuți și liberi. Vara aceasta este cel mai bun moment să vă puneți visele în practică!

Oamenii care au ascendentul în balanță vor face o curățenie din punct de vedere profesional, iar dacă nu sunt mulțumiți de jobul pe care îl au vor profita de ocazie să-și depună CV-ul în altă parte.

Cei care au ascendentul în scorpion vor avea parte de călătorii de vis în afara țării. Se poate chiar să meargă în călătorii inițiatice care să îi ajute să se dezvolte și să evolueze rapid. Este un moment favorabil studiilor superioare, chiar în afara țării.

Pentru cei care au ascendentul în săgetător se prevede o vară în care dispar fricile din subconștient. Cel mai probabil se va petrece un eveniment care va contribui la această revelație. Puteți să aveți parte de un ajutor financiar, doar să îndrăzniți să îl cereți.

Persoanele care au ascendent în capricorn vor beneficia de relaționări care le vor ajuta să evolueze pe calea pe care și-o doresc, putând fi vorba chiar de business-uri sau alte asocieri. Vor avea parte și de relații de cuplu echilibrate, însă cu condiția să găsească aici timp de calitate.

Persoanele guvernate de ascendent în vărsător trebuie să aibă grijă la sănătate și se recomandă să-și petreacă cât mai mult timp în natură. Este o vară în care veți munci mai mult decât v-ați dori.

Cei care au ascendentul în pești vor avea parte de o vară plină de creație, de iubiri, chiar pasagere, dar pline de pasiuni. Vara anului 2023 vă rezervă foarte multe distracții, dar să aveți grijă și la programul de somn. Pentru cei care au copii, se preconizează că veți avea o vară memorabilă, plină de bucurii alături de cei mici.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background