Dumitru Coarnă: Lipsa de încredere a cetățeanului în stat este cea mai mare plagă a României

Postat de pe 29 iunie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, prezentată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, Dumitru Coarnă a analizat potențialul electoral și avatarurile mișcării suveraniste din România, ce anume a generat apariția atâtor partide de orientare naționalistă, cum și dacă acestea s-ar putea reuni în polul politic inițiat de către AUR, cum pot combate atacurile ce-i etichetează ca fiind nefrecventabili, extremiști sau putiniști.

Atât Traian Băsescu, cât și Klaus Werner Iohannis, ultimii doi președinți care au lipit României etichetele de „țară coruptă” și de „stat eșuat”, au făcut foarte mult rău țării. Ultima lovitură dată statului român, orchestrată în timpul mandatului lui Klaus Iohannis, a fost reprezentată de votarea PLX-urilor criminale care fie înstrăinează resursele țării, fie înstrăinează copiii de familiile lor, fie reglementează fel de fel de abuzuri la adresa cetățenilor, la toate acestea adăugându-se și prelungirea licenței de exploatare a OMV Petrom, prelungire semnată de Nicolae Ciucă.

George Simion: Este foarte bine că există din ce în ce mai multe partide naționaliste!

În acest context, asistăm la moartea lentă a Partidului Național Liberal și la ascensiunea mișcării suveraniste, o mișcare care dă speranță românilor că drepturile și libertățile le vor fi respectate. George Simion, liderul partidului AUR, a avut o intervenție scurtă, dar cuprinzătoare, în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă și-n căpușă” de la Radio Gold FM, punctând că este un real motiv de bucurie că tot mai multe partide se alătură mișcării suveraniste și că tot mai mulți cetățeni susțin acest demers.

„Doar unirea face puterea! Vrem să atragem cât mai multe formațiuni. La inițiativa lui Dan Chitic, marți s-a desfășurat o reuniune a partidelor neparlamentare. Am participat și noi printr-un delegat de-al nostru. Vrem să ne adresăm și mediului universitar, civic și antreprenorial, să ne adresăm către toți cei care vor să se implice într-o bătălie care se va purta anul viitor între globaliști și patrioți. În mod inedit, în România avem toate rândurile de alegeri la anul. De aceea e important să conștientizăm că bătălia se va purta și la nivelul localităților, și la nivelul primăriilor, de la primăria generală până la ultima primărie de comună. E foarte bine că apar din ce în ce mai multe partide. Asta și trebuie, democratizarea spațiului public”, a declarat George Simion.

Poziția lui George Simion referitoare la comportamentul Dianei Șoșoacă, respectiv detalii despre strategia AUR pentru ștergerea etichetei de extremism aplicate partidului!

Unele acțiuni ale colegilor din alte partide suveraniste murdăresc imaginea mișcării suveraniste. Este și cazul Dianei Șoșoacă despre care presa a relatat că a făcut o reală criza la ședința din Parlament cu privire la pensiile speciale. Consecutiv scandalului din Parlament, unii parlamentari au cerut sancționarea senatoarei și chiar o evaluare psihiatrică a acesteia și s-a decis schimbarea regulamentului Camerei Deputaților în scopul prevenirii izbucnirii unor astfel de evenimente neplăcute în viitor.

În apărarea Dianei Șoșoacă, George Simion a declarat că: „soluția găsită de Ciolacu și Simonis de a pune pumnul în gură opoziției nu va da roade pentru ei și o să le bufnească în față. Reacția Dianei a fost o contrareacție la ceea ce a făcut Alfred Simonis, liderul Camerei Deputaților, care nu a lăsat-o să vorbească. Sigur că trebuie să avem cu toții grijă la cum ne comportăm, dar Diana pur și simplu a reacționat la un abuz”.

Partidele suveraniste, și în special AUR, s-au confruntat cu fel de fel de etichete, mai ales de putiniști sau de extremiști. George Simion consideră că românii nu mai pot fi păcăliți așa ușor și mizează pe discernământul cetățenilor, a căror datorie este să cearnă informațiile și părerile apărute în spațiul public.

„Eu cred românii nu mai sunt așa de ușor de mințit cum au fost mințiți în anul 2000 când a fost disputa în turul 2 dintre Iliescu și Vadim. Vedem acum câtă dreptate avea Vadim Tudor. Eu contez pe discernământul românilor, pentru că vuvuzelele sistemului nu pot fi oprite nici dacă e democratic să le oprești, iar să stai toată ziua să te dezvinovățești de lucruri care nu sunt reala nu are sens”, a declarat George Simion.

Dumitru Coarnă: Lipsa de încredere a cetățeanului în stat este cea mai mare plagă a României

În viziunea lui Dumitru Coarnă, provocările suveranismului în perioada imediat următoare ar fi în plan economic recuperarea resurselor, recuperarea suveranității în justiție și îndestularea cetățenilor prin majorarea salariilor și pensiilor. Trebuie fortificate sistemele în așa fel încât să genereze siguranță publică, pentru că lipsa de încredere este cea mai mare problemă a României la momentul actual.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background