Prioritățile lui Zelenski: eliminarea banilor cash. Postări pe social media doar cu CNP-ul?

Postat de pe 28 iunie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a anunțat că Zelenski și-a stabilit un obiectiv extrem de important în mijlocul războiului cu Rusia: eliminarea banilor cash.

În mijlocul conflictului, Zelenski și administrația sa au preocupări foarte importante: vor să elimine banii cash pentru milioanele de ucraineni care au mai rămas în țară. Există în Ucraina o aplicație pe care este gestionată identitatea digitală a cetățenilor, apărută în anul 2019 și dată în folosință după pandemie. În martie-aprilie 2022, imediat după izbucnirea războiului, premierul ucrainean a ieșit public și a declarat că refugiații vor primi ajutor din partea statului pe aplicația Diia.

Din moment ce Zelenski își propune ca Ucraina să fie prima țară în care să nu mai existe deloc bani cash pentru a combate corupția, există temeri serioase și justificate că refugiaților le va putea fi condiționat accesul la veniturile lor. Sunt șanse ca Zelenski să se sucească mâine și să declare că refugiaților care nu se întorc în țară la război le va fi sistat ajutorul oferit de stat.

În România s-a dat o lege acum câteva luni care prevede că cetățenii nu își vor mai putea lua salariul, ajutorul social și pensia decât pe card. Dacă ieri Iosefina anunța că se vor da amenzi colosale pentru crearea de deep fake-uri (videoclipuri sau poze care folosesc imaginea unei persoane publice în scopuri de entertainment sau de manipulare), iată că astăzi aflăm că li se va cere cetățenilor să-și facă cont pe rețelele de socializare doar în baza introducerii CNP-ului. Legea s-a adoptat direct, fără a exista o dezbatere publică în prealabil.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background