George Simion dă dovadă de solidaritate: îi ia apărarea Dianei Șoșoacă în scandalul din Parlament!

Postat de pe 29 iunie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza


În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, liderul partidului AUR a descris provocările cu care se confruntă aripa suveranistă și a sărit în apărarea Dianei Șoșoacă, condamnând abuzurile și cenzura care se practică în Parlament.


Asistăm la moartea lentă a Partidului Național Liberal și la ascensiunea mișcării suveraniste, o mișcare care dă speranță românilor că drepturile și libertățile le vor fi respectate. În prezent, sondajele poziționează partidul AUR pe al doilea loc după PSD. George Simion, liderul AUR, a avut o intervenție scurtă, dar cuprinzătoare, în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă și-n căpușă” de la Radio Gold FM, punctând că este un real motiv de bucurie că tot mai multe partide se alătură mișcării suveraniste și că tot mai mulți cetățeni susțin acest demers.
„Doar unirea face puterea! Vrem să atragem cât mai multe formațiuni. La inițiativa lui Dan Chitic, marți s-a desfășurat o reuniune a partidelor neparlamentare. Am participat și noi printr-un delegat de-al nostru. Vrem să ne adresăm și mediului universitar, civic și antreprenorial, să ne adresăm către toți cei care vor să se implice într-o bătălie care se va purta anul viitor între globaliști și patrioți. În mod inedit, în România avem toate rândurile de alegeri la anul. De aceea e important să conștientizăm că bătălia se va purta și la nivelul localităților, și la nivelul primăriilor, de la primăria generală până la ultima primărie de comună. E foarte bine că apar din ce în ce mai multe partide. Asta și trebuie, democratizarea spațiului public”, a afirmat George Simion.


Poziția lui George Simion referitoare la comportamentul Dianei Șoșoacă. Se întrevăd zorii unei împăcări?


Unele acțiuni ale colegilor din alte partide suveraniste murdăresc imaginea mișcării suveraniste. Este și cazul Dianei Șoșoacă despre care presa a relatat că a făcut o reală criză la ședința din Parlament cu privire la pensiile speciale. Consecutiv scandalului din Parlament, unii parlamentari au cerut sancționarea senatoarei și chiar o evaluare psihiatrică a acesteia și s-a decis schimbarea regulamentului Camerei Deputaților în scopul prevenirii izbucnirii unor astfel de evenimente neplăcute în viitor.
În apărarea Dianei Șoșoacă, George Simion a avut o poziție fermă împotriva abuzurilor din Parlament, declarând că: „soluția găsită de Ciolacu și Simonis de a pune pumnul în gură opoziției nu va da roade pentru ei și o să le bufnească în față. Reacția Dianei a fost o contrareacție la ceea ce a făcut Alfred Simonis, liderul Camerei Deputaților, care nu a lăsat-o să vorbească. Sigur că trebuie să avem cu toții grijă la cum ne comportăm, dar Diana pur și simplu a reacționat la un abuz”.


Strategia AUR pentru ștergerea etichetei de extremism aplicate partidului


Partidele suveraniste, și în special AUR, s-au confruntat cu fel de fel de etichete, membri fiind catalogați mai ales drept „putiniști” sau „extremiști”. George Simion consideră că românii nu mai pot fi păcăliți așa ușor și mizează pe discernământul cetățenilor, a căror datorie este să cearnă informațiile și părerile apărute în spațiul public.
„Eu cred că românii nu mai sunt așa de ușor de mințit cum au fost mințiți în anul 2000 când a fost disputa în turul 2 dintre Iliescu și Vadim. Vedem acum câtă dreptate avea Vadim Tudor. Eu contez pe discernământul românilor, pentru că vuvuzelele sistemului nu pot fi oprite nici dacă e democratic să le oprești, iar să stai toată ziua să te dezvinovățești de lucruri care nu sunt reale nu are sens”, a declarat George Simion.


Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background