Dezvăluiri ULUITOARE despre lucrările de pe Bâstroe și Chilia din presa ucraineană!

Postat de pe 28 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de marți, moderatoarea Iosefina Pascal a reamintit faptul că a prezentat în repetate rânduri posibila strategie a SUA de a construi o bază militară la gurile Dunării, fapt oficializat și confirmat de către Congresul american printr-o lege adoptată încă din luna decembrie a anului 2022.  

În documentul amintit anterior, la punctul 16, spre exemplu, se stipulează că SUA trebuie să ridice problema siguranței alimentare și a dificultăților din aprovizionarea alimentară cauzate de închiderea porturilor ucrainene din Marea Neagră, pentru că această criză alimentară va avea consecințe grave asupra siguranței naționale a SUA și a partenerilor Americii. Același document precizează în unul dintre articolele sale importanța construirii unei baze militare multinaționale, un centru de comandă în Marea Neagră responsabil pentru pregătirea militară și coordonarea partenerilor militari din regiune. La cum este descris acest proiect militar grandios, e greu de crezut că americanii se vor limita la Brațul Chilia sau Bâstroe.

Și pentru că în continuare există articole de propagandă, care fie mint pe față și dezinformează, fie îi acuză pe toți cei care spun adevărul că ar fi oamenii lui Putin, Iosefina Pascal a prezentat o serie de știri din presa ucraineană pentru a se observa și cum se raportează ucrainenii la ce se întâmplă pe Canalul Bâstroe. Într-un articol publicat pe 17 februarie, ucrainenii precizează că adâncimea Canalului Bâstroe s-a mărit de aproape două ori, ceea ce va îmbunătăți livrarea de bunuri din porturile ucrainene. Actualmente, este vorba despre o adâncime de 6,5 metri, însă ucrainenii țintesc sus, propunându-și să atingă peste 7 metri adâncime în canalul cu pricina, dar și să efectueze lucrări similare pe Brațul Chilia. Aceleași date sunt prezentate public și de Ministerul Teritoriilor și Infrastructurii din Ucraina. Tot presa ucraineană prezenta încă din luna iulie a anului 2022 că Bâstroe era deja navigabil pentru navele de mare tonaj.

Ei invocă importanța lucrărilor acestora în baza faptului că nu sunt mulțumiți de tranzitul pe Canalul Sulina și, mai mult decât atât, nu le convine că trebuie să le plătească românilor taxe (!!!). Totodată, ucrainenii încearcă să pozeze în mari salvatori ai planetei, susținând că fără grânele lor omenirea ar muri de foame.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background