Transumanismul virusează sistemul de învățământ! Educația de tip LGBT îi oripilează pe părinți

Postat de pe 28 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Aurelian Popa a analizat scandalul de la Școala Centrală din București, unde părinții protestează pentru educația de tip LGBT livrată elevilor.

Cazul a fost prezentat pe larg într-o știre preluată de Solid News (Școala Centrală din București educă elevii în stil LGBT! Părinții revoltați organizează un protest). La mijlocul lunii februarie, elevii claselor a 7-a și a 8-a ai Școlii Centrale din București au mers, împreună cu domnii profesori, la cinema, totul fiind prezentat drept o activitate extracurriculară de tip educativ. Problema este tocmai alegerea complet inadecvată a filmului, nepotrivit pentru o audiență cu vârste atât de fragede.

Cadrele didactice au avut inspirația să aleagă filmul „Close”, apărut în Franța în anul 2022, o peliculă ce promovează un stil de viață de tip LGBT și nu în orice fel, ci având ca protagoniști ai unei astfel de povești doi copii, minori. În disperarea de a-și justifica faptele, după presiunile și mustrările aspre ale părinților, cadrele didactice implicate în scandalul momentului au reușit doar să transforme situația într-un dezastru colosal, emițând o serie de mesaje cel puțin bizare.

„Mesajele educative ale activității se pot rezuma astfel:

  1. ‘dacă o persoană de același sex îţi face avansuri, adică manifestă faţă de tine ,interes romantic’, trebuie să răspunzi acelor avansuri, deoarece altminteri acea persoană se va sinucide, iar tu te vei simţi vinovat’
  2. ’ sinuciderea reprezintă un mijloc de rezolvare a problemelor’”

Atât Cozmin Gușă, cât și activistul Aurelian Popa, condamnă cu fermitate un astfel de comportament promovat în școli. Totodată, problema este destul de delicată, o dată pentru că LGBT-ismul devine pe zi ce trece un trend și, automat, filmele care promovează așa ceva se înscriu în categoria de „trendy”, de unde și popularitatea și multiplele nominalizări ale filmului „Close”, dar și pentru că aproape că elevii au fost forțați să participe la o astfel de activitate, ce să mai vorbim de lipsa acordulului părinților în prealabil.

Aurelian Popa a anunțat că Alianța Părinților, în frunte cu Marina Alexandru, a luat măsuri imediat pentru a trage la răspundere responsabilii. Potrivit evz.ro, Alianța Părinților a relatat întregul eveniment într-o plângere adresată Colegiului, menționând și că direcțiunea școlii se justifică spunând că pelicula a fost premiată la Cannes. Reacția conducerii însă nu este una asumată oficial, ci doar transmisă prin intermediul Whatsapp către părinți și asociația menționată.

Redăm în continuare scrisoarea transmisă de Alianța Părinților către Colegiul Național „Școala Centrală”:

Către:

Consiliul de Administrație al Colegiului Național Școala Centrală

Consiliul Profesoral al Colegiului Național Școala Centrală

Alianța Părinților din România a luat cunoștință de faptul că, în zilele de 13 și 15 februarie 2023, elevii claselor a VII-a și a VIII-a au fost duși să vizioneze filmul Close, ca activitate educativă, desfășurată în parteneriat cu Institutul Francez. Filmul promovează explicit modul de viață LGBT, iar explicațiile date de unitatea de învățământ ca răspuns la reacția părinților reprezintă o jenantă încercare de justificare a antrenării copiilor într-o activitate ale cărei mesaje educative se pot rezuma astfel:

1-„dacă o persoană de același sex îți face avansuri, adică  manifestă față de tine ,interes romantic’, trebuie să răspunzi acelor avansuri, deoarece altminteri acea persoană se va sinucide, iar tu te vei simți vinovat” 

2-„sinuciderea reprezintă un mijloc de rezolvare a problemelor”.

Precizăm că înclinațiile/preferințele sexuale ale cadrelor didactice nu ne preocupă, dar nu dorim ca ele să transpară în activitățile curiculare sau extracuriculare în care sunt antrenați copiii noștri. Încadrarea filmului în categoria AP12, premiile și nominalizările la care faceți referire, precum și faptul că elevii duși să-l vadă au cel puțin 13 ani sunt elemente lipsite de relevanță, deoarece conform Art. 29 din Constituția României, „Părinții sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educația copiilor minori a căror răspundere le revine.” 

Comunicatul școlii invocă și participarea benevolă a elevilor la activitatea respectivă. Din informațiile pe care le avem rezultă că s-au făcut presiuni subtile asupra copiilor care au refuzat să participe la această activitate. Știm, de asemenea că elevilor nu le-a fost prezentat în prealabil subiectul filmului, deci consimțământul le-a fost viciat. Vă atragem atenția că nici prezentarea prealabilă a subiectului nu ar fi fost suficientă, deoarece părinții sunt cei care decid asupra tipului de educație pe care doresc să o primească copiii lor.

Conform  Art. 157 al ”Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar” din 04.07.2022: ”Părinții sau reprezentanții legali ai antepreșcolarului / preșcolarului / elevului sunt parteneri educaționali principali ai unităților de învățământ”. ONG-urile (ex. Institutul Francez, sau altele ) pot fi parteneri ai unității de învățământ, dar numai părinții sunt parteneri educaționali principali. Unitatea de învățământ are obligația de a-i consulta cu privire la activitățile cu rol educativ pe care și le propune, iar activitățile extracuriculare se desfășoară cu acordul scris al părinților.

Ca urmare, Subscrisa Asociația Alianța Părinților, prin reprezentant legal Președinte Cristian Filip, vă solicită , să ne furnizați informațiile următoare, în temeiul dispozițiilor art. 31 – Dreptul la informație – din Constituția României și Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public:

1- Solicităm să ne transmiteți copiile proceselor verbale încheiate la ședințele cu părinții elevilor din clasele care au fost duse să vizioneze filmul Close.

2- Solicităm să ne furnizați dovada că părinții au primit informații corecte și complete despre subiectul filmului și că și-au dat acordul prin semnătură pentru ca elevii (copiii lor) să vizioneze acest film.

3- Solicităm să ne transmiteți pe adresa de e-mail din antetul prezentului document varianta comunicatului conducerii Colegiului, semnată și ștampilată, pentru a o putea folosi în viitorul nostru demers penal (Art. 197 Cod Penal: Relele tratamente aplicate minorului), având în vedere că prin vizionarea acestui film care promovează homosexualitatea juvenilă și incită la sinucidere, copiii noștri au fost supuși unei agresiuni psihice și au suferit o traumă.

Precizăm că vă putem pune la dispoziție studii științifice care indică o rată a afecțiunilor psihice de 5 până la 10 ori mai mare în cazul tinerilor auto-declarați LGBTQ+ 110 alte ”genuri”. Acesta este viitorul psihologic/ psihiatric spre care doriți să-i îndreptați pe copiii noștri prin activitățile Colegiului? În anexa 2 găsiți rezultatele unui studiu medical realizat în SUA pe 53 milioane subiecți, atestând gradul de dezorientare, predispoziție la crize psihice și sinucidere al tinerilor LGBTQ+,  ”eroii” din filmele promovate de conducerea Colegiului. În luna decembrie 2022, la interval de trei săptămâni, municipiul Iași a fost zguduit de două morți tragice și subite a doi travestiți (deci din categoria ”LGBTQ+) care s-au sinucis în urma unor crize și decepții asemănătoare cu cele ale personajului sinucigaș din filmul Close.

Nu acesta este viitorul pe care îl dorim copiilor noștri! Vă amintim faptul că dumneavoastră aveți obiectul muncii numai atâta timp cât noi considerăm potrivit să ne înscriem copiii în această școală. Viziunea educațională a școlii va constitui principalul criteriu de evaluare în analiza pe care o vom face pentru a stabili dacă această școală mai corespunde, sau nu, exigențelor și standardelor noastre morale.

Solicităm număr de înregistrare și răspuns în termenul legal.”, a transmis Asociația Părinților.”

Răspunsul pe care l-au primit părinții pe Whatsapp:

Aurelian Popa a explicat, în baza articolului 29 din Constituția României, că școala nu are voie să treacă peste consimțământul părintelui sau al tutorelui legal atunci când vine vorba de ideologii, de cultură și de activități extracurriculare. De asemenea, activistul i-a îndemnat pe părinți să nu ignore grupurile de Whatsapp în care se discută probleme sau diferitele activități ce urmează să se desfășoare la clasa în care sunt înscriși copii lor și să citească atent ce se scrie acolo, pentru că altfel se ajunge la genul acesta de scandaluri. O altă practică eficientă care ar preveni inocularea copiilor și promovarea unor ideologii inadecvate pentru ei ar fi ca la începutul anului, fiecare părinte să informeze dirigintele sau educatorul cu privire la ce este permis și ce nu este permis când vine vorba de copilul lor și să se stabilească niște limite decente, normale până la urmă.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background