Noii vestitori ai primăverii: sirenele lui Arafat. „Drepturile omului sub asalt din toate părțile”

Postat de pe 28 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, jurnalista Iosefina Pascal a povestit despre cum anul acesta vestitorul primăverii este nimeni altul decât ghiocelul Arafat.

Ziua de 1 martie, pe lângă simbolistica sărbătorii Mărțișorului, este așteptată de toți românii, în special pentru că marchează începerea primăverii, anotimp în care natura renaște, oamenii se umplu de energie și totul devine mai frumos. Iată că și Raed Arafat a așteptat cu nerăbdare primăvara și, încheindu-și ciclul obișnuit de hibernare, s-a trezit acum, din nou, să dea startul sezonului de alarme asurzitoare care sună periodic în întreaga țară.

Chiar de mâine, de 1 martie, vor dudui sirenele, pentru că se vor face tot felul de exerciții și teste de verificare a sistemului de alertă. Interesantă alegerea zilei; așa cum spunea Iosefina Pascal anterior, vestitorii primăverii nu mai sunt ghioceii, ci sirenele lui Arafat. Să dea Domnul să nu ne trezim că nu ne merg vreun sfert din aceste sisteme de avertizare sonoră, cum ar fi alertele în caz de bombardament. Altfel spus, să ne ferească Dumnezeu să ne trezim morți, vorba lui Turcan.

Și că tot veni vorba de pericole, Secretarul general al ONU a avertizat asupra disprețului și lipsei de respect generate pe fondul crizelor care se manifestă concomitent în ultimii ani. „Drepturile omului sunt sub asalt din toate părțile”, ne spune domnul Antonio Guterres, punctând că lumea mai degrabă înregistrează un regres decât un progres.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background