Dezmembrarea PSD pe scenariul listelor comune

Postat de pe 20 februarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Miercuri va fi anunțat întregul calendar al alegerilor de anul acesta, după cum a promis premierul Marcel Ciolacu. Jurnalista Iosefina Pascal a analizat scenariul comasării alegerilor, precum și cel al listelor comune PSD-PNL, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, difuzată pe Radio Gold FM.

Klaus Iohannis își dorește distrugerea din interior a Partidului Social-Democrat. În viziunea Iosefinei Pascal, strategia listelor comune va afecta în principal PSD-ul. Asta pentru că PNL-ul este în colaps total și nu mai are unde să cadă mai jos decât este deja. În schimb, PSD-ul riscă să fie complet dezmembrat și să se transforme într-o ruină după acest an electoral, dacă acceptă varianta listelor comune cu liberalii.

Iosefina Pascal nu crede că va avea succes strategia listelor comune, pentru că acestea trebuie întocmite și definitivate până luna viitoare, în cazul în care se decide și comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare. Primarii și consilierii locali vor fi foarte nemulțumiți de toată dinamica alegerilor și chiar de lipsa acțiunilor în teritoriu, activitate care înainte era un pilon de bază al campaniei electorale. Mai mult decât atât, foștii demnitari, cotizanții sau cei care își doresc funcții în partide se vor revolta în momentul în care vor fi obligați să cedeze locul lor unor candidați din celălalt partid, de care nu aparțin.

„Ori Ciolacu vrea să distrugă acest partid, fiind presat și șantajat de Iohannis să facă acest joc, ori premierul face acest joc pentru a-l liniști pe Iohannis și pentru ca ulterior să nu se mai opteze pentru varianta listelor comune. În final, totul este o bătaie de joc la adresa românilor și continuă deja de ani de zile. Argumentul stabilității politice care încurajează varianta listelor comune este unul fals. Într-o țară este stabilitate dacă există reprezentativitate!”, a conchis Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background