Soros va deveni cel mai mare acționar al Audacy, ce găzduiește 230 de posturi de radio în SUA

Postat de pe 20 februarie 2024

Adversar fervent al lui Donald Trump, miliardarul american de origine maghiară va deveni cel mai mare acționar al Audacy, care găzduiește 230 de posturi de radio în Statele Unite, scrie Le Figaro.

Se pregătesc miliardarul George Soros și fiul său Alexander să ducă un război de influență împotriva lui Donald Trump? Asta susțin astăzi susținătorii fostului președinte  și candidat la primarele republicane, în perspectiva ultimei investiții conduse de familia americană de origine maghiară. Cu opt luni înainte de foarte așteptatele alegeri prezidențiale din Statele Unite, biroul de familie al finanțatorului și filantropului va deveni în curând cel mai mare acționar al Audacy, care găzduiește 230 de posturi de radio. Al doilea grup de radiodifuziune și podcasting din țară, care numără WCBS și WFAN Sports Radio din New York, WBBM Newsradio din Chicago și KROQ din Los Angeles printre posturile sale emblematice, se mândrește cu o audiență de 170 de milioane de ascultători în fiecare lună. Suficient pentru a exercita o influență politică majoră asupra cetățenilor americani și a manipula cărțile peisajului radio, dominat de gigantul iHeartMedia…

În detaliu, Soros Fund Management a cumpărat, pentru 414 milioane de dolari, aproape 40% din datoria senior (datoria rambursată cu prioritate) a Audacy, declarată falimentară pe 7 ianuarie în fața scăderii veniturilor din publicitate. În timp ce grupul dorește să se relanseze rapid odată ce restructurarea sa va fi finalizată, familia Soros, la fel ca ceilalți deținători ai datoriei (Goldman Sachs Asset Management, PGIM, Capital Commercial Finance etc.), își vor vedea datoriile convertite în acțiuni în perioada următoare. săptămâni.

Donald Trump fie va ajunge în închisoare, fie la Casa Albă

Sprijin loial al Partidului Democrat și al președintelui Joe Biden, George Soros nu și-a ascuns niciodată opoziția față de posibila întoarcere a lui Donald Trump. Într-un interviu pentru Wall Street Journal, fiul său Alexander, care a preluat treptat frâiele imperiului familiei din iunie, a declarat că el însuși este mai politic decât tatăl său și intenționează să se implice mai mult în SUA. Donald Trump va ajunge fie în închisoare, fie la Casa Albă , a declarat omul de afaceri în vârstă de 38 de ani, care plănuiește să investească financiar în campania Partidului Democrat, la Forumul de la Davos.

Fundația consideră că mass-media liberă și independentă este piatra de temelie a democrației și libertății și suntem mândri că beneficiarii noștri lucrează din greu pentru a promova aceste principii.Fundații pentru o societate deschisă

În întreaga lume, George Soros, inamicul numărul unu al președintelui ungar Viktor Orban și ucigașul capitalismului ultraliberal, a fost adesea ținta imaginară a unui set de convingeri și atacuri conspirationiste cu tentă antisemită. din cauza rețelei sale de organizații filantropice, Open Society Foundations (OSF), care este astăzi a doua cea mai puternică din lume, după Fundația Bill și Melinda Gates. De-a lungul a trei decenii, OSF a contribuit cu miliarde de dolari la reformele economice și ale justiției, drepturile minorităților și ale refugiaților, libertatea de exprimare și mass-media independentă. Fundația consideră că mass-media liberă și independentă este piatra de temelie a democrației și libertății și suntem mândri că beneficiarii noștri lucrează din greu pentru a promova aceste principii  , este scris pe site-ul OSF. Influența lui George Soros este de așa natură încât adversarii săi îl acuză de amestec politic, precum proprietarul lui X (ex-Twitter), Elon Musk.

În fruntea unei averi de 6,7 miliarde de dolari, potrivit Forbes, George Soros continuă să-și extindă imperiul în lumea media la vârsta de 93 de ani. Înainte de Audacy, a injectat peste 80 de milioane de dolari (prin vehiculul financiar Lakestar Finance) în Latino Media Networks, care reunește optsprezece posturi de radio de limbă spaniolă. În ceea ce privește site-urile de știri online, Soros Fund Managment a oferit în vara anului 2023, alături de Fortress Investment Group și alte fonduri de investiții, parte a capitalului grupului Vice Media, dat apoi în lichidare judiciară. De asemenea, a investit de-a lungul anilor în mai multe titluri de valoare din Europa Centrală și de Est. În Polonia, de exemplu, unde îl susține pe recent realesul premier, Donald Tusk, George Soros investește în sectorul presei din 2016. El deține acțiuni la popularul cotidian Rzeczpospolita („Republica”), iar în octombrie anul trecut a achiziționat un pachet de acțiuni la holdingul Wirtualna Polska Holding („Polonia virtuală”), care administrează cel mai vizitat site web din țară.

sursă: Le Figaro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background