Despăgubiri pentru Bîstroe? Ministrul anunță că ucrainenii nu acceptă efectuarea măsurătorilor

Postat de pe 14 martie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalista Iosefina Pascal a relatat în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” cum Tanczos Barna era ieri seară foarte optimist și bucuros că pe data de 15 martie, adică acușica, românii vor primi aprobarea de la ucraineni pentru a putea efectua măsurători pe Canalul Bâstroe și Chilia.

Până în ultimul moment, ucrainenii au susținut că nu se efectuează nicio lucrare pe Canalul Bâstroe, deși în presa ucraineană s-a anunțat încă din vara anului trecut că urmează să se efectueze lucrări de adâncire, acest fapt fiind confirmat și în 2023 de Ministerul Infrastructurii din Ucraina. Dar, bineînțeles, totul este doar o iluzie care îi amețește pe putiniștii înrăiți care mănâncă propaganda rusească pe pâine. „Cum de îndrăznește România să ceară acordul și să-i deranjeze pe ucraineni?!”, spunea Iosefina Pascal, ironizând întreaga situație la care s-a ajuns.

Totuși, de ce am avea nevoie de acordul lor pentru a face măsurători? Vorbim despre Delta Dunării, parte a patrimoniului internațional. Ei ne-au cerut nouă cumva acordul să se apuce de săpat? E bine că ne și umilesc, ne țin și în suspans, frumos ar fi chiar să ne și refuze. Asta ar fi culmea nerușinării, iar noi ne vom accepta spășiți soarta.

Același Tanczos Barna ne anunța că România ar putea să ceară despăgubiri în scandalul Bâstroe după finalizarea măsurătorilor, sădind astfel semințele dulcii speranțe în sufletele românilor. Asta se întâmpla joia trecută… deci așteptăm întâi acordul scris al ucrainenilor și abia după e liber la celebrat. „Dacă e totul ok în Deltă, de ce nu ne-au lăsat ucrainenii din prima zi să vedem care-i treaba?”, este întrebarea rezonabilă adresată de jurnalistă. Totul este o mare contradicție, dar tot jurnaliștii sunt trași la răspundere că îndrăznesc să scoată la iveală discrepanțele.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background