Daria Gușă, detalii despre înmormântarea reginei și reacția localnicilor

Postat de pe 19 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată în premieră de Andrei Gușă, fiul geopoliticianului și analistului Cozmin Gușă, la Radio Gold FM, Daria Gușă a intervenit chiar din Marea Britanie și a dezvăluit câteva detalii importante despre înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a.

Daria Gușă este fiica lui Cozmin Gușă, aflată la studii în Marea Britanie, și a intervenit în cadrul emisiunii pentru a oferi o analiză succintă, dar valoroasă despre situația exactă din Anglia, mai precis din Scoția. Astfel, oamenii au avut acces la informații chiar de la fața locului, apropiindu-se cât mai mult de realitatea din Anglia.

Daria Gușă a precizat că în ziua morții reginei, toate școlile și locurile de muncă și-au încheiat activitatea, lumea a început să plângă pe stradă, iar toate evenimentele din acea zi s-au terminat subit, fiecare cetățean retrăgându-se spre casă. Aceste detalii subliniază încă o dată cât de îndrăgită era Elisabeta a II-a de către poporul său. Daria Gușă menționează un aspect important, și anume că, având în vedere domnia sa îndelungată, Regina Angliei era deja o parte integrantă din viața poporului său, personalitatea ei impregnând existența cetățenilor. Pentru mulți britanici, Regina era un simbol al gloriei coloniale a Marii Britanii.

Întrebată despre protestele anti-monarhie despre care a vuit presa în ultima perioadă, Daria Gușă relatează că situația nu este atât de gravă. Deși sunt proteste, încă există o majoritate pro-monarhie. Cu toate acestea, părerea britanicilor despre noul rege nu este una tocmai bună. Opinia generală este că regele Charles al III-lea va fi înlocuit cu prințul William care a câștigat simpatia publicului.

Pe lângă celebritățile care au participat la înmormântarea reginei, fie pentru că au iubit-o, fie doar pentru a se afișa, au fost invitați la ceremonie și liderii țărilor din UE și nu numai. Verificând care au fost liderii mondiali invitați, Daria Gușă a constat că sunt 5 țări ale căror conducători nu au fost deloc invitați, printre ele numărându-se și Rusia. În schimb, au participat la ceremonie Ursula von der Leyen, împăratul Japoniei, președintele Palestinei și alți lideri demni de luat în considerare. Daria Gușă punctează și faptul că nicăieri în presa internațională nu a fost consemnat faptul că va participa un reprezentat din partea României.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background