Andrei Marga, potențial candidat la președinția României din partea patrioților?

Postat de pe 19 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Într-o ediție specială a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, a fost realizată o analiză a scandalului internațional iscat pe fondul declarațiilor curajoase și adevărate spuse de către Andrei Marga.

Week-end-ul trecut, Andrei Marga a făcut niște declarații referitoare la războiul ruso-ucrainean considerate de mulți destul de controversate, deși surprind în totalitate adevărul. Pentru curajul său de a spune lucrurilor pe nume, Petru Romoșan consideră că fostul rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj ar merita și chiar ar avea șanse să ajungă președintele României în 2024.

Petru Romoșan îl citează pe Bogdan Tiberiu Iacob, unul dintre cei mai buni comentatori politici din ultimul deceniu, pentru a realiza un portret cât mai fidel al profesorului universitar Andrei Marga. Din descrierea sa reiese că pe Andrei Marga îl recomandă o pregătire intelectuală fără egal și o mulțime de realizări deosebit de semnificative, dintre care enumerăm: scrierea unei serii de lucrări de geopolitică, titlul de doctor al unei universități americane, titlul de doctor honoris causa al 8 universități din țară și din străinătate, la care se adaugă și alte numeroase decorații.

Comparativ cu liderii politici ai prezentului, inclusiv Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, George Simion și alții, se poate spune că Andrei Marga câștigă detașat bătălia intelectuală cu toți aceștia la un loc. Bogdan Tiberiu Iacob a scris: „Filosoful clujean ar putea schimba dramatic paradigma anului electoral 2024, pentru că discursul naționalist, suveranist, conservator, critic la adresa Occidentului părea a fi arondat unor personaje fără greutate, doar cu multă gargară la purtător”.

Petru Romoșan precizează un lucru cert: Andrei Marga face parte din ‘statul român profund‘. Ideile exprimate de el se află în concordanță cu opiniile altor reprezentanți ai statului profund român, iar din această cauză a fost combătut de liderii ucraineni. Intervenția lui Andrei Marga a avut loc într-un moment dificil, deoarece se discuta despre pericolul unui război nuclear iminent. Zonele din România de unde Ucraina se aprovizionează cu arme ar putea fi vizate, așadar intervenția lui Andrei Marga este bine plasată și reprezintă un mesaj trimis Moscovei.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background