Dacă patrioții din Ardeal nu se răscoală împotriva trădătorilor, Transilvania asta nu-i a mea!

Postat de pe 25 august 2023

Dacă patrioții din Ardeal nu se răscoală împotriva trădătorilor, Transilvania asta nu-i a mea!

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Dincolo de propagandă”, difuzată la Radio Gold FM, Andrei Gușă a analizat un eveniment extrem de neplăcut petrecut în Oradea zilele trecute: chiar în data aniversării Bătăliei de la Călugăreni, s-a dat jos statuia lui Mihai Viteazul, în locul ei amplasându-se statuia lui Ladislau al Ungariei.

Nu este prima acțiune antiromânească desfășurată în Oradea. Trebuie menționat că Ilie Bolojan, în mandatele sale precedente de primar al orașului Oradea, a desființat Ansamblul Folcloric Crișana, a desființat Revista Familia, a ținut „la cutie” statuia lui Mihai Eminescu mai bine de 5 ani și a mutat bustul lui Emanoil Gojdu din spațiul central al orașului, iar acum s-a dat jos statuia voievodului român Mihai Viteazul, ordonându-se înlocuirea sa cu statuia regelui maghiar Ladislau.

Toată Transilvania a fost devastată din pricina unor astfel de proiecte antiromânești. Mișcarea Națională a inventariat toate delictele antinaționale săvârșite în ultimii ani în Transilvania: „A fost o ‘întâmplare’ că la Sibiu în loc de Horea, Cloșca și Crișan, în centru este călăul lor, Brukenthal.  A fost o ‘întâmplare’ că la Turda, Avram Iancu încurca ’arhitectura’ fondurilor europene din centrul orașului. A fost tot o întâmplare că la Carei s-a proțăpit tot în centru statuia autorului imnului Ungariei în timp ce Monumentul Ostașului Român va fi îngrădit de plăci din beton? Tot o ’întâmplare’ a fost si că la Alba Iulia, acolo unde de 1 Decembrie defilează unii în uniformele Armatei Imperiale Habsburgice, s-a ridicat statuia lui Bethlem, fost principe al Transilvaniei. ’Întâmplător’, la Cluj-Napoca, Lucian Blaga, Mihai Eminescu si Memorandiștii au fost lăsați fără soclu și fără nume. Desigur tot întâmplător, la Valea Uzului unii nu au loc de crucile eroilor armatei române…”.

„E de tristă factură faptul că toți acești primari mult lăudați, Emil Boc, Ilie Bolojan și ceilalți din Sibiu, Carei, Turda, se mai pot numi oameni de stat, administratori, se mai pot numi români… Mă gândeam că, dacă se face vreodată, Doamne ferește, o autonomie a Transilvaniei și se desparte de Țara Românească, de România, eu fiind de acolo sigur că mi-e inima în două părți. Dacă mă uit ce interese sunt pentru Transilvania, că nu se poate ca în fiecare loc să fie simple coincidențe, iar populația nu spune nimic și-l mai votează tot pe Boc, pentru Untold și pentru că dă autorizații, că are IT-iști, în rest n-am înțeles ce mari merite are, mă face să fiu convins că Transilvania asta, sau majoritatea ei nepăsătoare, nu mai e Transilvania mea. E foarte trist! Sunt foarte mulți oameni de bună credință și patrioți români adevărați în Transilvania, dar îmi pare foarte rău că nu îi văd să dea cu pumnul în masă și să reclame aceste atacuri, nici în presa locală, nici oamenii de afaceri, nici artiștii”, a punctat Andrei Gușă.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background