Golden Hour cu Jessie: Aurelian Popa, despre malpraxisul din sistemul medical din România

Postat de pe 25 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Golden Hour cu Jessie”, moderată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, Aurelian Popa a vorbit despre cazurile șocante din spitalele din România, unde femei gravide fie nasc în plină stradă, neasistate de medici, fie mor în chinuri groaznice pe patul de spital, ignorate complet de medici, fie ajung pe mâinile unor medici ale căror licențe de practică ar fi trebuit suspendate de mult și care intră în operație de hernie, fără să-și dea seama că pacienta din fața lor este gravidă.  

Cetățenii României sunt extrem de revoltați, dar încă nu au curajul să iasă în stradă. Cu toate acestea, din spatele ecranelor telefoanelor mai toți îl acuză pe Ministrul Sănătății Alexandru Rafila și îi cer demisia de urgență. Alexandru Rafila ar fi trebuit să întocmească o serie de protocoale bine puse la punct tocmai pentru a preîntâmpina decesele care ar fi putut fi evitate.

Strategia Națională Oncologică ar fi trebuit să fie pusă la punct în primele 6 luni ale anului, dar iată-ne în luna august fără implementarea acesteia. În loc să rezolve ceea ce avea deja pe masă, Rafila a aruncat „bomba” din concediu, introducând ideea unei Strategii Naționale de Vaccinare ce trebuie implementată până în 2030. Ținta de vaccinare atinge un procent de 95%, cu repetarea vaccinurilor la fiecare 10 ani.

„Nu astea sunt problemele reale ale sistemului de sănătate din țară. Problemele adevărate sunt că o femeie este nevoită să nască pe trotuar, că trebuiau puse la punct toate protocoalele pentru unitățile spitalicești pentru a preveni decesele. Este o problemă veche in sistemul de sănătate! Rafila ar fi trebuit să demareze controale la sânge, să sancționeze unitățile unde se descopereau nereguli. Dacă nu se rezolvă cât mai urgent aceste probleme, vom ajunge să avem decese în operații de apendicită”, a punctat Aurelian Popa.

Rafila le trântește ușa în nas rezidenților români pentru a aduce medici din Asia, Africa și Orientul Mijlociu!

România se confruntă și cu un exod al forței de muncă valoroase, printre care se numără și mulți medici care aleg Occidentul, tocmai pentru că acolo sunt tratați cu mai mult respect. Medicii care au rămas sunt extenuați din cauza lipsei de protocoale bine puse la punct și din cauza muncii continue din pandemie. 120 de medici l-au rugat chiar anul acesta pe Rafila să le fie calculată nota de admitere la rezidențiat în baza legii, iar Ministrul Sănătății i-a refuzat, declarând că România are suficienți medici. Ulterior acestui episod aberant, conducerea s-a răzgândit și a decis să aducă medici din Asia… Cum e obiceiul în Românica, nimeni nu-și va asuma nimic, responsabilii se joacă de-a demisionatul, iar în final ne amăgim cu lozinca „toți suntem vinovați” sau „mortul e de vină”.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background