Cu un pas mai aproape de al Treilea Război Mondial! Americanii anunță stare de alertă nucleară!!

Postat de pe 7 martie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În ultimele două săptămâni, fostul președinte american Donald Trump a evocat în discursurile sale posibilitatea izbucnirii celui de-al treilea război mondial și nu a fost contrazis de nimeni. În acest context, emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a axat pe analiza posibilelor evenimente ce ar putea avea loc la granița NATO-UE, în condițiile în care focarul războiului este deja localizat în zona noastră.

Până de curând, serviciile secrete americane au asigurat opinia publică de la nivel mondial că nu au niciun fel de semne cum că rușii ar pregăti ceva de natura unui război atomic. În urmă cu două zile, însă, s-a schimbat întreaga situație la 180 de grade, aceleași servicii secrete americane au anunțat stare de alertă nucleară, fără alte precizări, după cum a dezvăluit jurnalistul Sorin Roșca Stănescu. Acest lucru este foarte grav, pentru că ne indică faptul că serviciile secrete americane știu ceva ce noi nu am aflat încă, ceva deosebit de periculos, care poate schimba soarta războiului pentru totdeauna.

Pe de altă parte, SRS a evidențiat faptul că avem de-a face și cu o retorică din ce în ce mai agresivă în planul apărării nucleare venită din partea unor responsabili ai politicii de la Kremlin. Mai mult decât atât, la doar o zi de la decretul serviciilor secrete americane, liderul ucrainean Volodymyr Zelenski a mai dat afară o suită de agenți ai serviciilor secrete ucrainene. Această hotărâre drastică și promptă poate avea mai multe cauze: fie Zelenski a făcut această mutare ca urmare a discuțiilor confidențiale pe care le-a purtat cu Laura Codruța Kovesi, fie a fost o decizie luată pe fondul tensiunilor din Bahmut.

Cel mai important și pragmatic demers pentru realizarea păcii este planul în 12 puncte lansat de China, consideră Sorin Roșca Stănescu, plan ce este actualmente refuzat din toate părțile, din păcate. „Atunci singura soluție este fie războiul de uzură, care poate dura mult și bine și cu sacrificii umane și financiare uriașe, sau războiul va trebui să fie escaladat, ceea ce ar duce invitabil la un rezultat: fie câștigă Rusia, fie câștigă Ucraina”, a punctat jurnalistul, explicând astfel sintagma „pace prin război” pe care a utilizat-o în editorialul său pentru a sintetiza întreaga situație în care se află omenirea și în special partea estică a Europei.

În varianta în care s-ar opta pentru obținerea păcii prin război, Ucraina ar trebui să fie dotată cu rachete și avioane cu rază lungă cu care să atace diverse obiective rusești, lucru care se și întâmplă. Rușii au declarat în nenumărate rânduri că un atac pe teritoriul lor ar justifica o ripostă de tip nuclear, ceea ce agravează întreaga situație.

Un alt factor care nu face decât să complice și mai mult treburile este reprezentat de acuzațiile dure ale președintelui chinez Xi Jinping la adresa americanilor, acesta imputându-le că îi hărțuiesc pe chinezi, că le încalcă drepturile, ceea ce nu va rămâne nepedepsit. În acest context, concluzia absolut logică este că am putea să ne confruntăm cu un război extins NATO-Rusia-China. Miroase a „al-III-lea Război Mondial”!

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background