Comaroni: Triunghiul corupției lui Biden e format din China, Ucraina și România.

Postat de pe 19 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În ediția de miercuri a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Bogdan Comaroni a scos la iveală care sunt personalitățile din România implicate în marele scandal din SUA, unde republicanii anchetează afacerile de corupție ale familiei Biden.

Familia Biden este șantajată din parte Ucrainei, pentru că acolo există dosarul marii corupții a clanului Biden, acesta incluzând legăturile lui Hunter Biden cu Burisma Holding și intervențiile lui Joe Biden, în calitatea sa de vicepreședinte al SUA pe atunci, pentru demiterea procurorului general al Ucrainei. Din pricina acestui șantaj, Biden este pus într-o poziție sensibilă, fiind obligat să execute diverse acțiuni care fie să prelungească războiul din Ucraina, fie să evite dezvăluirea anumitor informații controversate.

A apărut recent o știre care a făcut înconjurul Europei, fiind preluată mai puțin în România, în care se arată cum Mark Gitenstein, „omul de casă” al familiei Biden, este anchetat la pachet cu Hunter Biden pentru infracțiuni și presiuni asupra aparatului juridic din România. În anchetă sunt pomenite mai multe personalități din România, de la premierul Dacian Cioloș, până la Traian Băsescu și Laura Codruța Kovesi. Ancheta pune accent în special pe intervențiile plătite de către Puiu Popoviciu către Hunter Biden și delegarea misiunii de a obliga ambasadorii SUA în România să facă demersuri pentru a-l scăpa pe magnatul român de dosarul de corupție în care era vizat.

În 2009, când Joe Biden i l-a prezentat pe Mark Gitenstein lui Traian Băsescu, vicepreședintele SUA l-a recomandat pe Gitenstein ca fiind „cel mai bun prieten al său” și un om de încredere, avertizându-l, însă, pe președintele român să „nu profite prea mult de el”. De unde Puiu Popoviciu era partener de afaceri cu Băsescu, după tranzacția cu apartamentul de lux din Băneasa preluat de Ioana Băsescu, Popoviciu intră în dizgrația președintelui. Așa se explică faptul că problema sa juridică nu a putut fi rezolvată în plan intern și a fost nevoie de implicarea lui Hunter Biden.

Serviciile secrete americane sunt împărțite în două mari tabere: comunitatea de informații care se află în subordinea președintelui SUA (cea care a susținut demersul de exonerare a lui Puiu Popoviciu demarat de Biden) și serviciile de informații patriotice (care sunt de partea lui Donald Trump). Popoviciu a fost ținut la Londra și a fost protejat, în timp ce Elena Udrea a fost închisă în Costa Rica, ulterior scoasă din pușcăria de acolo cu acordul americanilor și adusă în țară. În România, Udrea a fost condamnată tocmai pentru a nu mai fi valabile mărturiile ei împotriva familiei Biden obținute de FBI în Costa Rica, deși se putea aplica prescripția, iar Puiu Popoviciu a fost achitat total, deși faptele sunt evidente.

Despre corupția româno-americană pot depune mărturie atât Elena Udrea, din postura sa de fostă consilieră a lui Traian Băsescu și informator al FBI, Puiu Popoviciu, Alina Bica, fosta șefă DIICOT, Traian Băsescu însuși, Sorin Mândruțescu, prin intermediul căruia se spălau sume imense de bani, și alții. Se va face o comisie rogatorie și vor fi audiați toți cei implicați în scandalul de corupție.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background