Purice: Scandalul Anton Rog- SRI este manipulat de către rezerviștii Statului Paralel

Postat de pe 19 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat declarațiile generalului SRI Anton Rog, arătând ce e scandalos în conținutul acestora și ce e propagandă politico-mediatică, dar și cum se integrează acest eveniment în contextul jocurilor de putere subterane consecutive demisiei lui Eduard Hellvig.

Puterea în România este deținută 85% de către serviciile secrete, 15% de către forul politic, conform analizei lui Cozmin Gușă. Ciprian Purice însă are o viziune optimistă și consideră că încep să crească în putere și politicienii. SRI-ul și-a pierdut liderul odată ce Eduard Hellvig și-a dat demisia din funcția deținută. Imediat după demisia lui Hellvig au apărut o serie de scandaluri despre care se poate presupune că erau ținute în frâu de Hellvig și au scăpat ulterior de sub control. Este vorba despre scandalul azilelor în care au fost implicați soții Pandele-Firea, dar și despre stenogramele dintre Coldea și Grindeanu din scandalul Otopeni.

Un alt scandal care s-a amorsat recent este legat de generalul Anton Rog de la SRI care, din dorința lui de a se populariza, a participat în urmă cu câteva săptămâni la un podcast, iar ulterior au apărut o serie de filmulețe pe rețelele de socializare în care Anton Rog făcea dezvăluiri importante, recunoscând că SRI-ul are atâta forță, încât să controleze acțiunile cetățenilor, să le impună și să influențeze votul.

Ciprian Purice consideră că Anton Rog și-a modelat discursul în așa fel încât să prindă la viitorii lui recruți, divizia de Cyber intelligence a SRI-ului având nevoie de IT-iști talentați, nonconformiști, liberi. Victor Ponta a declarat recent că Iohannis va rezolva așa-zisul scandal provocat de declarațiile generalului Anton Rog, demițându-l pe acesta după cum a făcut pe vremuri cu George Maior. Au fost și alte luări de poziții din partea reprezentanților partidelor suveraniste, cum sunt George Simion și Diana Șoșoacă. Însă analistul Ciprian Purice a ținut să puncteze că suveraniștii din partidele mici, partidele care nu sunt controlate de sistem, ar trebui să se bucure că au parte de o competiție corectă și că rezultatul lor nu va fi furat, în condițiile în care istoria ultimilor 20 de ani arată că intruziunea SRI-ului de tip rezervist/Coldea în alegeri a avantajat partidele sistemului.

„Eu nu mai vreau ca în 2024 să ajungă președinte cineva doar pentru că s-au făcut mașinațiuni și statul român, prin toate instituțiile sale, a asistat pasiv și nu a apărat democrația. SRI-ul trebuie să apere cel mai important moment din orice democrație: alegerile. Dacă nu apără alegerile, înseamnă că a eșuat și trebuie să plece acasă. Dacă iarăși vine Factorul Extern și-și pune un președinte care să-i fie slugă, nici nu mai contează că SRI-ul ne apără de teroriști, că ni-l pune pe ‘teroristul suprem’ în fruntea țării. Rog asta ne-a spus: că, dacă se constată că în timpul campaniei electorale sunt ingerințe de acest tip, în baza unui mandat de siguranță națională, pornit de la un procuror, acceptat de către un judecător, ei vor interveni astfel încât alegerile să fie corecte”, a fost concluzia lui Ciprian Purice, care a explicat că scandalul creat pe fondul declarațiilor lui Anton Rog nu se va agrava, fiindcă este fabricat.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background