Comaroni: Marea lovitură politică ar fi Piedone – candidatul AUR, asta închide jocul la București!

Postat de pe 28 februarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Bogdan Comaroni a vorbit despre  candidații pentru primăria București și circul politic ocazionat de selecția lor, care sunt vulnerabilitățile acestora și interesele subterane.

S-a vehiculat în presă numele Gabrielei Firea ca viitor candidat la primăria București, însă se pare că aceasta a pierdut susținerea lui Marcel Ciolacu. Președintele PSD ar purta negocieri aprinse cu grupul lui Paul Stănescu din interiorul partidului. Se negociază puternic susținerea necondiționată a lui Grindeanu, Tudose și Ciolacu („grupul premierilor”) pentru rezolvarea problemelor guvernului și a ministerelor, în timp ce Stănescu se va ocupa de locale. Între cele două tabere se duc lupte grele, Stănescu străduindu-se din răsputeri să-și lanseze favorita, anume pe Gabriela Firea. De altfel, grupul lui Stănescu a organizat o primă lovitură astăzi, cerând PSD să o nominalizeze pe Firea.

PNL-ul încearcă să-l împingă la înaintare pe Sebastian Burduja, iar PSD-ul pare a fi de acord cu propunerea liberalilor. Ceea ce nu se știe, însă, este faptul că pesediștii acceptă acest joc, tocmai pentru că Burduja nu are șanse reale să câștige și ar fi doar un contracandidat slab, care l-ar ajuta pe Nicușor Dan să obțină un nou mandat. PSD-ul are o înțelegere secretă cu USR, PMP și Forța Dreptei, care-l susțin pe Nicușor Dan, ca după europarlamentare, după ce PNL-ul se va prăbuși și după ce liberalii vor fi părăsiți, PSD-ul să se alieze cu ADU.

Cristian Popescu Piedone și-a anunțat în mod oficial candidatura la primăria București. La scurt timp după aceea, Agenția Națională de Integritate l-a acuzat pe actualul primar al Sectorului 5, Cristian Piedone, de conflict de interese administrativ, pentru că și-ar fi angajat ginerele pe un post în primărie, funcție din care a câștigat peste 100.000 de lei timp de doi ani.

AUR ar putea fi surpriza alegerilor locale, pentru că, deși nu are un candidat bine consolidat în acest plan, are forța partidului în sine. Se pare că AUR negociază chiar cu Piedone. „Dacă Piedone va fi reprezentantul AUR sau dacă va fi susținut oficial de AUR cred că, de la 10-12%, cât are Piedone în momentul de față, la care se adaugă sprijinul de frondă pe care-l dau bucureștenii, Piedone poate fi propulsat cel puțin la procentul actual al Gabrielei Firea, adică la 33%. Dacă se va bate Piedone cu Firea, Nicușor Dan iese clar din schemă, obținând un scor sub 30%”, a explicat Bogdan Comaroni.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background