„Mai multe state membre NATO și UE iau în considerare trimiterea de soldați în Ucraina”, spune Fico

Postat de pe 28 februarie 2024

„Mai multe state membre NATO și UE [ Uniunea Europeană] iau în considerare trimiterea soldaților lor pe teritoriul Ucrainei pe o bază bilaterală ”, a declarat luni prim-ministrul slovac, populistul Robert Fico, cunoscut pentru pozițiile sale anti-Ucraina, fără a da mai multe detalii, scrie Le Monde

Acesta din urmă a vorbit presei, înainte de începerea conferinței de susținere a Ucrainei, care s-a desfășurat la Palatul Elysée și reunește în jur de douăzeci de șefi de stat și de guvern, în principal europeni, pentru a-și reafirma sprijinul față de Ucraina.

Ales în octombrie 2023, Fico a pus în trecut sub semnul întrebării suveranitatea Ucrainei și se opune sancțiunilor împotriva Rusiei. „Vedem riscuri enorme de securitate în acordurile bilaterale”, a spus el.

„Nici nu-mi pot imagina. Pe teritoriul Ucrainei vor fi soldați din statele membre NATO. Știu ce vor face acolo, dar sunt informații confidențiale. De aceea nu o voi difuza ”, a spus el, adăugând că o astfel de decizie ar duce la „o uriașă escaladare a tensiunii ” .

Fico vede întâlnirea de la Paris, organizată de președintele francez Emmanuel Macron, ca pe o „întâlnire de luptă” : el denunță absența unui plan de pace.

„Tot ce vor este ca asasinatul să continue ”, a spus el.

sursă: Le Monde


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background