Candidații cu dosare penale și cu familii întregi pe liste electorale

Postat de pe 15 mai 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Un candidat la funcţia de primar al municipiului Sibiu și-a pus toată familia pe lista pentru Consiliul Local. În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a dezvăluit despre cine este vorba și a vorbit despre modelul nepotismului de tip Pandele-Piedone, dar și despre candidații la locale care au dosare penale grele.

Ioan Ştefan Zară, candidatul la funcţia de primar al municipiului Sibiu din partea Partidului Ecologist Român, a intrat în cursa electorală şi pentru Consiliul Local, unde candidează împreună cu toată familia, adică cu fratele, mama şi bunica, totul sub deviza „familia Zară, o familie unită”. Ioan Ştefan Zară este primul pe lista pentru Consiliul Local Sibiu a Partidului Ecologist Român, urmat de liderul organizaţiei judeţene, candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, Ioan Gligor. Pe locul 14, pe aceeaşi listă pentru Consiliul Local candidează fratele lui Ioan Ştefan, Lucian Valentin Zară, care se recomandă ca fiind apicultor, jurist, inginer. Mama celor doi, Lucia Zară, pensionară şi fostă operatoare candidează pe aceeaşi listă, pe locul 19. Pe ultimul loc de pe lista Partidului Ecologist Român pentru Consiliul Local Sibiu candidează Maria Nicula, pensionară, fostă educatoare, bunica lui Ioan Ştefan şi Lucian Valentin Zară.

Nepotismul nu este singura problemă a actualei campanii. Publicația Europa Liberă a făcut un „inventar” al candidaților care au dosare penale. Pe listă se află și candidatul la primăria din Alexandria, care amenință oamenii care au suferit din cauza unui șantier din mijlocul orașului și care au îndrăznit să reclame această problemă. Mulți dintre candidații cu probleme penale sunt de la USR (#fărăpenaliînfuncțiipublice). La Suceava, candidatul PSD Vasile Rîmbu, a fost trimis în judecată pentru că ar fi încercat să afle date din dosarul contaminării cu Covid de la Spitalul Județean. Costică Dobre este candidatul PSD la Primăria Șuțești, din județul Brăila. El a fost condamnat definitiv, în 2018, la un an de închisoare cu suspendare, pentru proxenetism și aderare la un grup infracțional organizat. Vasile Iliuță candidează din nou pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) Călărași, din partea PSD. El este și acum șeful CJ. Iliuță a fost acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și șantaj.

La PNL, penalii sunt Vasile Blaga, Mihai Chirica, trimis în judecată de DNA în patru dosare, iar printre acuzații sunt infracțiuni de complicitate la fals intelectual și complicitate la abuz în serviciu. Tot de la Iași este și Costel Alexe, trimis în judecată de DNA în două dosare penale, unul pentru abuz în serviciu și altul pentru luare de mită și instigare la delapidare. Nu putea să lipsească Iulian Dumitrescu, „baronul Lamborghini”. USR-ul este reprezentat de Vlad Voiculescu, Clotilde Armand și Lucian Stanciu Viziteu.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background