Universitatea Carolina de Nord va redirecționa 2,3 milioane de dolari de la programele de diversitate către măsuri de siguranță publică

Postat de pe 15 mai 2024

Pe fondul protestelor din campus la nivel național și a unui impuls de revizuire a politicilor de diversitate la universitățile publice de stat, Consiliul de administrație al Universității din Carolina de Nord din Chapel Hill a votat luni redirecționarea celor 2,3 milioane de dolari care au finanțat programele de diversitate, echitate și incluziune către măsuri de siguranță publică, scrie USAToday

Decizia unanimă vine înaintea unui vot de săptămâna viitoare al Consiliului guvernatorilor, care se așteaptă să limiteze inițiativele DEI și ar putea duce la disponibilizări de personal. Comitetul de guvernanță al consiliului de administrație a aprobat schimbarea pentru toate colegiile și universitățile publice în aprilie, dar necesită un vot din partea consiliului complet.

Administratorul Marty Kotis, vicepreședintele comisiei de buget, a declarat că fondurile sunt necesare pentru poliția și siguranța campusului, în lumina protestelor pro-palestiniene care au măturat campusurile universitare la sfârșitul lunii aprilie și la începutul acestei luni. La universitatea Chapel Hill, 36 de demonstranți au fost reținuți – șase dintre ei arestați – iar steagul SUA a fost înlocuit cu unul palestinian în timpul unui protest din 30 aprilie.

„Este important să ținem cont de nevoile tuturor celor 30.000 de studenți, nu doar ale celor 100 sau cam asa ceva care ar putea dori să perturbe operațiunile universității”, a spus el.

Kotis a numit, de asemenea, politicile DEI, implementate pentru prima dată la universitatea emblematică din Carolina de Nord în 2017, „discriminatorii”, potrivit postului de radio public WUNC din Chapel Hill.

„Cred că DEI în mintea multor oameni este diviziune, excludere și îndoctrinare”, a spus Kotis, potrivit WUNC. „Avem nevoie de mai multă unitate și unire, mai mult dialog, mai multă diversitate de gândire.”

Biroul UNC pentru Diversitate și Incluziune spune pe site-ul său că își propune să „sărbătorească toți membrii comunității din Carolina, să lărgească înțelegerea noastră colectivă și să promoveze un sentiment de apartenență prin celebrarea a diverse identități, culturi, experiențe și perspective.”

Carolina de Nord este doar ultimul dintr-un șir de state care urmeaza programe DEI în universitățile publice, o mișcare condusă de conservatori. Texas și Florida sunt cele mai mari două state care le-au alungat, în spatele guvernatorilor GOP Greg Abbott și, respectiv, Ron DeSantis. Carolina de Nord are un guvernator democrat în Roy Cooper, dar republicanii au o majoritate de cel puțin 20 de locuri atât în ​​Senatul statului, cât și în Cameră.

sursă: USAToday


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background