Biden ține cu dinții de putere, chiar dacă miza este pierderea tuturor valorilor americane

Postat de pe 9 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În prima parte a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Adrian Severin a analizat ancheta excepțională a celui mai prestigios jurnalist de investigații american, Seymour Hersh, care deconspiră tot planul și toată organizarea din spatele sabotării conductelor Nord Stream. După cum prezintă Seymour Hersh, sabotajul apare ca fiind comandat chiar de către președintele american Joe Biden și executat de către trupele marinei SUA.

Și la Gold FM s-a vorbit în vara anului trecut despre cum explozia neașteptată și neobișnuită a conductelor Nord Stream nu putea fi decât un sabotaj premeditat, fapt confirmat de ancheta celebrului jurnalist american Seymour Hersh. Adrian Severin a făcut legătura între dezvăluirile tulburătoare ale jurnalistului american și declarațiile făcute de către fostul premier israelian Naftali Bennett în cadrul unui interviu recent, care spunea că o pace care începea să prindă contur între Ucraina și Rusia a fost pur și simplu blocată, stopată de către aceleași entități statale care au aruncat în aer și gazoductele Nord Stream.

„Președintele Biden nu numai că a dispus săvârșirea unui act de război, atât împotriva Rusiei, cât și împotriva Germaniei (lucru care demonstrează cât de dezbinat este NATO), dar ceea ce este și mai grav din punctul de vedere al cetățeanului american, al democrației americane și al tuturor celor care s-au aliat cu America în considerarea superiorității democrației americane este că președintele Biden a ascuns de Congres această operațiune, tot așa cum președintele Nixon a încercat să ascundă de Congres și de justiție manoperele ilegale și imorale ale unora dintre membrii echipei de campanie electorală prezidențială din perioada respectivă”, a punctat Adrian Severin.  

Analistul consideră că președintele Biden trebuie să-și dea demisia de urgență pentru că a ascuns de Congres o faptă deosebit de gravă săvârșită chiar de el însuși. Dar cel mai probabil Joe Biden nu va face un astfel de gest, chiar dacă este extrem de vinovat. Adrian Severin a subliniat faptul că omenirea este martoră acum la „prăbușirea Statuii Libertății americane”. Privim de la distanță și cu o oarecare antipatie către o Americă ce-și pierde rând pe rând toate valorile pentru care era apreciată odată, nu demult: de unde SUA era un fel de paradis al emigranților, acum se construiesc ziduri pentru a-i ține departe; de unde America sprijinea minoritățile, acum sprijină abuzurile împotriva lor (cum s-a întâmplat în cazul credincioșilor din Ucraina); solidaritatea pe care America o promova cu bravură se prăbușește astăzi în fața unor calcule politice de tipul celor pe care le vedem astăzi în Siria și Turcia.

„America aruncă toate valorile de la bord pentru ca balonul puterii să rămână la înălțime; dar după ce toate valorile vor fi aruncate, puterea nu va mai avea nicio legitimitate, nicio capacitate de a se menține și mi-e teamă că balonul va cădea brusc și se va face praf, iar căderea lui va antrena curenți care vor lovi și în țări precum România”, a conchis Adrian Severin.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background