Banii contribuabililor, aruncați pe fereastră de TVR. Big Brother în mass-media românească!

Postat de pe 28 aprilie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Dincolo de propagandă”, difuzată la Radio Gold FM, de Andrei Gușă a anunțat că s-a dat undă verde pentru începerea negocierilor pentru organizarea reality show-ului „Big Brother”, celebrul format de televiziune care a mai fost difuzat, pentru prima oară în România, în anul 2003, pe postul Prima TV.

Big Brother este un format de reality show în care un grup de persoane trebuie să trăiască într-o casă izolată, fără să aibă la acces la device-uri, televizoare, Internet, telefoane, și se observă cum decurg relațiile interumane. TVR-ul susține că prin acest nou format al emisiunii „pot decurge teme importante ale societăţii noastre. Solidaritatea feminină, integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi, discriminări rasiale, problema singurătăţii şi fenomenul însingurării, importanţa relaţiilor dintre copii şi părinţi şi traumele care pot avea loc pe parcursul copilăriei precum şi efectele acestora pe termen lung”.

„Sună bine din comunicatul TVR-ului, dar, având în vedere experiența trecută Big Brother, de pe Prima TV, există un dubiu rezonabil că nu se va întâmpla chiar așa și anume că se va întâmpla cam ca în trecut, când a ieșit o mare ‘chiloțăreală’, pe românește!”, a comentat Andrei Gușă. Totodată, acesta a adăugat că „nu poate justifica TVR cheltuirea banilor publici pe un astfel de show în care se îmbogățesc, că nu merg acolo pe gratis concurenții, să clarificăm chestiunea asta, pe un spectacol gratuit din banii publici, pentru că TVR-ul nu se susține cu audiența pe care o are”.

Tânărul patron al Radio Gold FM a sugerat că TVR-ul, cu audiența pe care o are, incomparabilă cu cea a PRO TV-ului sau a Antenei, ar trebui să-și asume acest aspect și să promoveze totuși cultura românească și valorile naționale, artiști și muzică de calitate, nu aceste show-uri deșănțate.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background