Coarnă: Reglementarea 695/2022 înseamnă legalizarea adopției de copii de către cuplurile LGBTQ

Postat de pe 28 aprilie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Măsurile criminale prevăzute în PNRR se țin lanț! Săptămâna aceasta, Parlamentul s-a ocupat să mai pună pe listă o serie de inițiative legislative aberante și amenințătoare la adresa suveranității naționale, de această dată fiind vorba de un atac asupra integrității familiei (tradiționale). În emisiunea „Dincolo de propagandă” de astăzi, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, deputatul Dumitru Coarnă a explicat ce presupune PL-X nr. 145/2023, dar și Reglementarea 695/2022.

În dezbaterile de marți din Parlament s-a adus la cunoștința publicului că a venit un comunicat de la Comisia Europeană care conține Regulamentul European 696/2022 prin care se legalizează adopția copiilor din România de către cuplurile din comunitatea LGBTQ. În strânsă legătură cu această lege este și PL-X nr. 145/2023, prin care se creează, practic, Observatorul Național al Copilului, acesta făcând parte din Sistemul Informatic Național al Adopțiilor. Asta le va oferi posibilitatea familiilor în general și cuplurilor LGBT să răsfoiască într-un catalog oficial în care sunt înscriși copiii în stare de vulnerabilitate de pe tot teritoriul României și vor putea alege pe cine să adopte.

În cel mai mare pericol se află familiile care suferă de sărăcie extremă, sărăcie în care tot politicienii ne-au adus prin proasta lor guvernare, dar și familiile de rromi și diaspora, pentru că s-a restrâns conceptul de familie pentru a îngloba doar părinții și copiii, astfel că cei plecați în străinătate sunt vizați. Deja s-au pus în mișcare acțiunile de strângere de rapoarte cu privire la situația familială a copiilor din mai multe școli din România. Circulă o serie de formulare prin care li se cere în mod expres părinților să completeze exact dacă există cazuri de părinți plecați în străinătate, studiile acestora, numărul de locuitori din gospodărie ș.a.m.d.

Astăzi în România se poate interveni acolo unde există aceste vulnerabilități, însă pare că nu se vrea sau există un alt interes prin care să se separe copiii de familiile lor. Eurostat arată că 8 din 10 copii din familiile vulnerabile nu au mâncare sau haine în România. Problema este reală și este gravă, însă, deși trebuie să se acționeze rapid pentru a stopa acest fenomen, nu trebuie să fie vătămate familiile funcționale și iubitoare. Or acest PL-X 145 este atât de prost gândit și scris, încât lasă loc interpretărilor eronate, ceea ce va duce la un dezastru dacă această lege va trece.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background