Astrologul Sanda Ionescu prezintă, la Golden Hour, aspectele planetare ale lunii august 2023

Postat de pe 11 august 2023

Astrologul Sanda Ionescu prezintă, la Golden Hour cu Jessie, aspectele planetare ale lunii august 2023: Luna Nouă în Leu, energia lui Shivratri, Soarele în Fecioară, Hiatusul solar și Mercur retrograd în Fecioară. Perioadă benefică noilor începuturi, învățării lecțiilor din trecut și actualizării informațiilor, sporirea discernământului

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Golden Hour cu Jessie”, moderată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, astrologul Sanda Ionescu a prezentat care sunt aspectele planetare ale lunii august: Luna Nouă în Leu, Soarele în Fecioară, hiatusul anual și alte aspecte inedite.  

Aspectele planetare ale lunii august impactează puternic și evenimentele care se petrec în țară și în lume în această lună. În România tocmai ce a avut loc cel mai mare festival de muzică, UNOTLD, unde, după cum a prezis și Sanda Ionescu în urmă cu doar câteva săptămâni, și-au făcut apariția și o serie de personaje care au promovat un comportament nepotrivit, indecent, vrând să șocheze și fiind adevărate avataruri ale depravării. Toate aceste evenimente mai puțin plăcute au fost generate de influența pe care o are Lilith (Luna Neagră) în combinație cu Venus retrograd în Leu.

Lilith în Leu în casa a 5-a, care este și casa copiilor, a pasiunilor și a artiștilor, a generat tocmai această conjunctură în care artiști la început de carieră, traperi de fapt, s-au manifestat pe scena de la UNTOLD în văzul minorilor, folosind un limbaj obscen și nepotrivit. Sanda Ionescu este însă de părere că Gheboasă și cei ca el au făcut și un lucru bun, pentru că au contribuit la trezirea părinților și la procesul de conștientizare al acestora. Ei au putut să-și dea seama cu această ocazie la ce pericole se expun copiii lor și la ce tipuri de comportament se expun încă de mici, fără să aibă discernământ. A venit momentul ca părinții să se implice mai mult în educația copiilor tocmai pentru a se elimina evenimentele neplăcute și, din păcate, generalizate din școli, când copiii își înjură profesorii sau chiar devin violenți și din cauza mesajelor emise de „artiști” de tipul lui Gheboasă.

Copiii din ziua de astăzi se revoltă împotriva sistemului de învățământ învechit, acesta fiind unul dintre motivele pentru care autoritatea profesorului scade dramatic în fața noilor generații. Mai mult decât atât, copiii de astăzi au o relație mult mai apropiată de părinți, ceea ce nu este un lucru negativ, însă prietenia părintelui poate fi adeseori înțeleasă greșit și poate bulversa mintea necoaptă a copiilor. Sanda Ionescu a subliniat că în structura spirituală holistică ezoterică se spune că primii maeștri ai noștri de când venim pe Pământ sunt chiar părinții, iar un maestru nu este întotdeauna blând; așadar, trebuie să existe și o doză de fermitate în procesul de educare a copilului. De reținut însă este că nu trebuie recurs la nicio formă de agresivitate.

Părinții cad în capcana de a găsi țapi ispășitori, acuzându-i excesiv pe cântăreții de la UNTOLD, dar ignorând complet partea lor de vină. Și părinții sunt foarte vinovați de faptul că le permit celor mici să participe la astfel de festivaluri, că nu au grijă de ei și nu îi verifică, nu alocă timp să le explice cum merge lumea și în general sunt prea ocupați.  

Luna Nouă în Leu – 16 august 2023

Pe data de 16 august va fi Luna Nouă în Leu, eveniment precedat de energia lui Shivratri. Luna Nouă aduce o energie benefică noilor începuturi, demarării de noi activități sau proiecte. Totodată, această perioadă va scoate la suprafață anumite minciuni ascunse, dar și emoțiile pe care am încercat să le suprimăm sau cele pe care nu le conștientizăm. Luna Nouă în Leu este cuadratată și de Uranus și Jupiter, impactând semnul zodiacal al Taurului și amplificând stările emoționale.

Energia lui Shivratri, care vine înainte de Lună Nouă, componentă a astrologiei vedice, ne va ajuta să găsim lumina în întuneric, să pătrundem în subconștient și să accesăm cele mai adânci trăiri și gânduri, dar mai ales să vedem adevărul.

Soarele în Fecioară – 23 august 2023

Soarele în Fecioară este corelat și cu începerea noului an școlar, ceea ce poate genera o dorință inexplicabilă de muncă, dar și un efort mare, atât intelectual, cât și fizic. Energia Fecioarei aduce smerenie și modestie, în comparație cu aroganța specifică Leului.

Hiatusul solar – 27 august 2023

În fiecare an, de la nivel macrocosmic și până la un nivel microcosmic, există o perioadă dedicată regenerării. Din punct de vedere astrologic, hiatusul ființei umane are loc anual, în data zilei de naștere a fiecăruia – eveniment ce în astrologie se numește Revoluția Solară. Din punct de vedere macrocosmic, acest eveniment are loc pe data de 27 august. Este un aspect strict spiritual care ne determină să ne reîntoarcem la sufletul sistemului solar. Este o perioadă extrem de benefică pentru ridicarea vibrațiilor energetice prin yoga, meditație, folosirea uleiurilor esențiale, citit.

Mercur retrograd în Fecioară – 24 august – 15 septembrie

Mercur retrograd în Fecioară reprezintă o nouă oportunitate să ne învățăm lecțiile. Aspectele vizate sunt comunicarea, organizarea, percepțiile, învățarea și sănătatea. Deși are o reputație negativă, majoritatea oamenilor speriindu-se când află că Mercur intră în retrograd, astrologul Sanda Ionescu a explicat că există și foarte multe aspecte pozitive ale acestui fenomen planetar. Mercur retrograd aduce continuitate și posibilitatea de a actualiza informații sau de a deveni mai bun. În această perioadă trebuie să fim mai relaxați și mai conștienți și să ne dăm seama că atunci când ceva nu funcționează cum am vrut noi, înseamnă că alta este calea cea bună și ar trebui să urmăm mesajele oferite de Mercur retrograd. Mercur retrograd ne învață să eliminăm obsesiile mentale, să fim optimiști, să gândim înainte să acționăm, dar și să fim deschiși la schimbare.

Pentru cei care au ascendentul în Rac, se recomandă evitarea achiziționării de mașini, iar pentru cei care au ascendentul în Fecioară se recomandă evitarea achiziționării gadget-urilor. Mercur retrograd aduce și o oarecare dezordine în gânduri, astfel că Sanda Ionescu ne sfătuiește să verificăm de mai multe ori înainte de a semna contracte sau documente importante.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background