Marii retaileri de pe lista coloșilor cu profit 0 și pierderi declarate vor primi vizita ANPC!

Postat de pe 11 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, a fost adusă în prim plan lista ce cuprinde zeci de companii, actualizată recent pentru a include și hypermarket-uri, care declară profit ZERO și chiar pierderi, buzunărind astfel cetățenii români (Listele complete: Companii și hypermarket-uri).

Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a subliniat faptul că de-a lungul vremii ne-am confruntat cu aroganța financiară a unora dintre operatorii economici care domină piața. Întrebat ce măsuri ar putea să ia cetățenii pentru a nu fi afectați de strategiile frauduloase ale firmelor multinaționale care au împânzit România, Horia Constantinescu a declarat următoarele:

„Cred că trebuie lămurită întreaga situație raportat nu numai la presiunea financiară pe care o exercită asupra bugetului de stat, ci ar trebui văzut și dacă aceștia, fiind atât de pregătiți în țările lor de origine, respectă la fel de mult consumatorul român ca pe cel din țările lor de origine. Noi am mai avut acțiuni. Dacă vă amintiți, imediat cum a apărut situația legată de intrarea României în Schengen. Un reprezentant al statului austriac ne explica că nu suntem foarte bine pregătiți, iar în zilele imediat următoare ne-am dus în acțiuni de control la mai multe firme de origine austriacă. Am fost triști și neplăcut surprinși să constatăm că nu se ridicau la nivelul la care ne recomanda să ne desfășurăm viața demnitarul austriac. Am aplicat atunci sancțiuni și am acționat cu fermitate, pentru că acesta era sfatul dat. Așa ar trebui procedat cu toate companiile care tratează țara noastră diferit față de a lor”.

Horia Constantinescu a afirmat că trebuie îndepărtat dublul standard, atât raportat la calitatea produselor, cât și dublul standard de abordare. Consumatorii și cetățenii români ar trebui să fie tratați exact cum sunt tratați și ceilalți consumatori europeni, dar firmele frauduloase enumerate pe listele rușinii au o abordare cel puțin duplicitară față de consumatorii români.

Horia Constantinescu a propus ca în loc să se mențină o competiție, bazată mai mult pe orgolii personale decât pe performanțe, între instituțiile avizate care apără consumatorii români și cetățenii în general, ar fi mai eficient dacă ar exista o colaborare productivă a acestora care să aibă ca numitor comun întocmai protejarea celui mai mare consumator care este chiar statul român. Totodată, președintele ANPC a declarat cu fermitate că aceste companii necinstite vor primi în scurt timp vizita ANPC-ului tocmai pentru ca această instituție să se asigure că profitul este dirijat și către investițiile normale în magazine și utilarea acestora.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background