Asociația Fermierilor Patrioți protestează: „Ajutați-ne să vă punem pâinea pe masă!”

Postat de pe 7 aprilie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Astăzi, 7 aprilie, are loc un amplu prostest al fermierilor români, profund afectați de nepăsarea guvernanților, dar și de deciziile acestora care par mai mult să se îndrepte împotriva românilor decât să le vină cu adevărat în ajutor. În exclusivitate pentru Radio Gold FM, în cadrul emisiunii „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, vicepreședintele Sindicatului Fermierilor Patrioți din România, Lucian Marincea, a prezentat succint care este cauza pentru care se luptă fermierii și care sunt soluțiile pe care le propun pentru a salva agricultorii și fermierii de la faliment.

Fermierii au luat cu asalt orașele și vămile din România, fiind prezenți în număr mare, alături de utilajele lor, în vama Siret, vama Negru Vodă, județele Alba, Arad, Argeș, Bihor, Botoșani, Brăila, Constanța, Galați, Iași, Mureș, Olt, Satu Mare, Tulcea, Vrancea și București.

„Invităm oamenii să ni se alăture. Ajutați-ne să vă punem pâinea pe masă! Acesta este sloganul nostru. Vrem să veniți alături de noi, pentru că toate aceste probleme care sunt în agricultura românească vă afectează direct și pe voi, pe consumatori”, a fost îndemnul vicepreședintelui Sindicatului Fermierilor Patrioți, Lucian Marincea.

Fermierii din toate regiunile României s-au adunat astăzi mânați de același țel: să protesteze împotriva transformării țării în piață de desfacere pentru cerealele ucrainene (în loc să fie un simplu culoar de tranzit), să protesteze împotriva concurenței neloiale astfel formate pe fondul acaparării pieței românești de către grânele ce vin dinspre Ucraina.

„Din Ucraina, la momentul de față, a început să se vândă tot ce se poate spre România. Noi am devenit o piață de desfacere pentru produsele din Ucraina. Chiar UE a recunoscut că producătorii ucraineni fac mari profituri din cereale pe teritoriul român, în condițiile în care fermierii noștri stau cu cerealele și produsele lor în hambare, în silozuri, și nu pot vinde decât la prețuri modice. Avem informații că se fac în prezent contracte pentru cultura anului 2023 la prețuri de nimic: 80 de bani la grâu, iar la porumb 60 de bani. Cei care nu au contracte, vor vinde cu mult sub prețul real. Așa nu se mai poate!”, a avertizat Lucian Marincea în cadrul emisiunii, trăgând astfel un semnal de alarmă că trebuie acționat cât mai curând pentru ca fermierii români să fie salvați din calea acestui mare necaz. De aici a și pornit inițiativa fermierilor de a se aduna și a face publicul și în special autoritățile și guvernanții conștienți de povara ce-i apasă.

Lucian Marincea este ferm convins că se confruntă cu un plan de sabotare a fermierilor români, având în vedere că sunt forțați de împrejurări să vândă extrem de ieftin ceea ce au produs cu mari eforturi, rafturile magazinelor sunt ocupate aproape în întregime de produse din străinătate și, colac peste pupăză, se execută ordine din afară și chiar dacă un om binevoitor și bine pregătit ar ajunge la guvernare, nu ar fi lăsat să-și facă treaba cum trebuie.

Lucian Marincea și fermierii români militează pentru schimbare, militează pentru introducerea taxelor vamale și pentru reducerea transporturilor de cereale ucrainene, altfel nu va exista echitate între fermierii români și cei ucraineni, iar țara noastră va ajunge în ruine. Totodată, domnul Marincea a declarat că Sindicatul Fermierilor Români ia în considerare opțiunea de a forma propriul partid, un partid al fermierilor români, pentru că lipsa de încredere în guvernanți este din ce în ce mai intensă pe zi ce trece și este ațâțată de reformele anti-românești pe care aceștia le adoptă.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background