Suntem vasalii Bruxelles-ului: Guvernul încearcă să înstrăineze ultimele proprietăți ale României!

Postat de pe 7 aprilie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cursul acestei săptămâni, Guvernul a copt o nouă inițiativă legislativă, gata să îngenuncheze poporul român în fața străinilor, adăugând, astfel, o nouă umilință și o nouă sfidare pe lista lungă de umilințe și sfidări la care au fost supuși cetățenii în ultimele decenii. Redacția Solid News a urmărit îndeaproape desfășurarea evenimentelor și s-a alăturat inițiativei deputatului independent Dumitru Coarnă de a demasca odiosul plan al Guvernului Iohannis-Ciucă-Ciolacu-Hunor. Într-un articol publicat în ajunul votului din Parlament (Inițiativa legislativă criminală care aruncă resursele României în brațele străinilor!), Solid News anunța că se pregătește înstrăinarea resurselor țării, dar și o lege abuzivă ce va permite oricărui for judecătoresc din UE să execute silit cetățeni români printr-o simplă semnătură electronică. În emisiunea „Dincolo de propagandă” de astăzi, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, deputatul Dumitru Coarnă a vorbit despre parcursul inițiativei sale de a stopa acest gest de înaltă trădare a Guvernului și a devoalat ce alte planuri similare sunt demarate de acesta.

Redăm, succint, în ce constă planul mârșav al guvernanților de la putere care au propus introducerea a două inițiative legislative, PL-x 143/2023 și PL-x 144/2023, aparent inofensive, dar care la o analiză mai amănunțită arată cum țara este pe cale să fie dată pe tavă străinilor.

Așadar, PL-x 143/2023 este inițiativa legislativă prin care se dorește ca toate afacerile cu capital de stat din patrimoniul public al României să treacă în patrimoniul marilor corporații străine. Este vorba despre regii autonome cu capital de stat precum: Hidroelectrica, Nuclearelectrica, CEC Bank, Romsilva, Salrom, în realitate fiind vorba de peste 240 de regii autonome și peste 1.000 de întreprinderi cu capital de stat. Pierderea ar fi enormă, toate resursele țării fiind, practic, făcute cadou corporațiilor străine.

Prin PL-x 144/2023 se creează cadrul legal prin care cetățenii români să poată fi executați silit de instanțe judecătorești din spațiul european și chiar din Elveția. Acest proiect de lege le va permite cetățenilor spațiului european și celor din Elveția să adere la corpul judecătoresc din România. Totodată, aceeași inițiativă legislativă va permite executarea silită a oricărui cetățean român, vizate fiind bunurile și proprietățile, printr-o simplă semnătură electronică.

În urma presiunilor exercitate de deputatul Dumitru Coarnă, dar și de câteva entități media, precum Solid News, Radio Gold FM, Realitatea PLUS, Global News, Cetățeanul.net, votarea celor două inițiative legislative criminale a fost tergiversată. Altfel spus, ne-a trecut glonțul pe la ureche, cel puțin pentru moment, pentru că Guvernul PSD-PNL-UDMR era pe cale să transfere suveranitatea României către cei de la Bruxelles, după cum a punctat Dumitru Coarnă.

„România a trecut de la o dictatură comunistă la o dictatură capitalistă, cu centrul la Bruxelles. Practic, deciziile se iau acolo și se execută la noi prin guvernul de sclavi pe care îl avem”, a declarat Dumitru Coarnă în cadrul emisiunii, profund dezamăgit că nimeni nu a luat măsuri în momentul în care cele două inițiative legislative, ce pot fi cu ușurință încadrate în categoria de acte de înaltă trădare, au trecut de Senat. Mai mult decât atât, nici măcar presa nu s-a implicat, trusturile de presă prezente în Parlament la comisia de raport părăsind sala rând pe rând, cu excepția Realitatea Plus.  

Cert este că, pentru moment, s-a amânat votul și suntem pe ultima sută de metri, e ultimul moment în care se mai poate face ceva, în care se mai poate acționa pentru a se respinge ambele inițiative legislative. Se folosesc fel de fel de strategii de distragere a atenției publicului de la deciziile cu adevărat importante pentru țară și se bagă la înaintare pe posturile de televiziune tot felul de scandaluri și teme false. Nu vă lăsați păcăliți!

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background